News

Komentari 31

Potvrdili optužnicu za nesreću kod Sv. Helene: 'Nije kočio, a u krvi je imao drogu i lijekove'

Potvrdili optužnicu za nesreću kod Sv. Helene: 'Nije kočio, a u krvi je imao drogu i lijekove'

Ozrena M. terete da je u srpnju 2019. kod naplatnih kućica u Sv. Heleni vozeći oko 143 km/h naletio na Škodu Octaviju, koja je usporavala ispred njega. U nesreći je najteže ozlijeđeno dijete

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u ponedjeljak je potvrđena optužnica protiv Ozrena M. (35) za izazivanje prometne nesreće s teško ozlijeđenima na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni. Spis sad trebaju dodijeliti u rad nekome od suca ili sutkinja tog suda koji će odrediti datum prve rasprave, vjerojatno ne prije jeseni.

Optužnica, koju su podigli u listopadu prošle godine, tereti ga da je 11. srpnja 2019. u 12,43 u mjestu Sveta Helena upravljao BMW-om izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 u smjeru juga.

POGLEDAJTE VIDEO: Podignuli optužnicu protiv Ozrena M. 

- Vozilom je upravljao pod utjecajem droga i lijekova i zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine odnosno nije stao na prometni znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina" - navelo je u priopćenju Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. 

Prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h, bez kočenja ili pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom, prednjim dijelom BMW-a udario u stražnji dio Škode Octavije, koje je ispred njega propisno usporavalo.

Udarac je Škodu odbacio uz zanošenje te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je stajalo zbog plaćanja cestarine, nakon čega se Škoda prevrnula. Zbog naleta i prevrtanja vozač i putnica iz Škode su zadobili mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je dijete zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Nakon naleta vozač BMW-a je neozlijeđen izašao iz auta i u panici se izbezumljen držao za glavu. Vatrogascima je trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s malim djetetom.

Iako je odvjetništvo u optužnici zatražilo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, on je zamijenjen mjerama opreza.

Najčitaniji članci