Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
163 komentara

Potvrdili: Ravnateljica Porezne uprave duguje 173.052 kune

Da dugovi doista postoje, potvrdio nam je i dopis Općinskog suda u Virovitici, u kojem stoji kako su protiv ravnateljice pokrenuta dva ovršna postupka zbog duga

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
163 komentara

Općinski sud u Virovitici potvrdio je kako ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec (SDP) duguje 173.052,49 kuna. Povod za upit bio je dopis zabrinutih građana i stranačkih kolega adresiran na Vladu koji je od ranog jutra kružio Saborom. Tema dopisa bili su navodni dugovi ravnateljice Porezne. Da dugovi doista postoje, potvrdio nam je i dopis Općinskog suda u Virovitici, u kojem stoji kako su zbog nepodmirenih dugovanja, protiv ravnateljice pokrenuta dva ovršna postupka, a još dva postupka pravomoćno su dovršena.


- Ovrhe su pokrenute od strane PBZ d.o.o. Zagreb, zbog duga od 37.978,11 kuna, te PBZ-a Card zbog duga od 57.695,00 kuna. Uz to, pravomoćno su dovršeni postupci kojima Zagrebačka banka d.d. Zagreb potražuje 39.381,27 kuna, te PBZ Card d.o.o. Zagreb 37.998,11 kuna - stoji u dopisu koji potpisuje glasnogovornik-sudac Darko Barišić. Ovrha PBZ- a Card pravomoćna je od 15. studenog prošle godine, a ona od PBZ d.o.o Zagreb od 16. siječnja 2012. 

Smiljanec: Dugovi su podmireni, a vodim sudski spor

Sve dugove, o kojima su nas izvijestili s Općinskog suda u Virovitici, komentirala je i sama Smiljanec. Odlučno je demantirala sve navode iz anonimne prijave. S bankama se, kaže, sporila oko kamate na kreditnim karticama, a svi su sporovi završeni i dugovi podmireni.

- Jedini sudski spor koji trenutačno vodim jest spor oko obrtničkog kredita u kojem sam ja sudužnik, a moj suprug jamac i to pred Općinskim sudom u Virovitici. Naime, glavni dužnik, tj. obrt bar Oko završio je u stečaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine. Kako ni na koji način suprug i ja nismo uspjeli mirno riješiti to pitanje, ono se rješava sudskim putem - rekla je Čavlović Smiljanec. 

Ministar financija Slavko Linić novinarima je kratko rekao da će slučaj Čavlović Smiljanec komentirati kad se upozna s predmetom.

- Moje radno vrijeme je za danas završilo - rekao je Linić. Laburist Dragutin Lesar kratko je komentirao:

- Rekli su sposobni, stručni i lojalni, a zadovoljili su samo ovo treće - rekao je Lesar.

HDZ-ovka Jadranka Kosor kaže da su već od ministra financija tražili njezinu smjenu.

- Očekujem da se oko svega očituje premijer Milanović i da se ne skriva iza leđa Slavku Liniću- rekla je Kosor.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message