Obavijesti

News

Komentari 517

Šest 'bombaša' uhitili: Jedan član vodičke mladeži HDZ-a?!

Šest 'bombaša' uhitili: Jedan  član vodičke mladeži HDZ-a?!
6

'Bombaši' su s područja šibensko-kninske i zagrebačke županije. Neslužbeno doznajemo da su ih pronašli pomoću snimki nadzornih kamera jučer popodne

VIDEO

Zagrebačka policija potvrdila je u subotu da su uhitili šestero ljudi koje povezuju s eksplozijom na Trgu bana Jelačića u srijedu, kako smo prvi doznali u petak. Nisu objavili dob muškaraca, ali su rekli da su s područja šibensko-kninske i zagrebačke županije. Policija ih je privela tijekom popodneva u petak. Neslužbeno doznajemo da su ih pronašli pomoću snimki nadzornih kamera. Istraga još traje. 

Gradonačelnica Vodica: Jedan je član mladeži HDZ-a

 - Petorica osumnjičenih koji su nekidan bacili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, zaista su s našeg područja i još ne mogu vjerovati da su to napravili, šokirana sam i teško mi je vjerovati da su počinili takav čin koji je za svaku osudu - rekla je u subotu vodička gradonačelnica Branka Juričev - Martinčev za Sibenik.in. 

Ona je potvrdila da je samo jedan od njih član mladeži HDZ-a, ali ne i ostali, kako se jutros govori po kuloarima. Po Šibeniku i Vodicama priča se da je riječ o djeci iz uglednih vodičkih obitelji, takozvanoj 'zlatnoj mladeži', a kako doznajemo kako jedan od njih upravo završava fakultet u Zagrebu, čeka diplomu i treba postati profesor povijesti. Gradonačelnica Vodica čeka dovršetak kriminalističkog istraživanja u tom slučaju i ne želeći prejudicirati rezultate istrage, kaže da svakako osuđuje taj nepromišljeni čin, i dalje ne vjerujući da su za bacanje eksplozivne naprave odgovorni upravo njezini mladi iz mista.

Bandić: Zagreb je siguran

Novinari su pitali gradonačelnika Milana Bandića na Trgu bana Jelačića ima li kakvih novosti vezanih za eksploziju na Trgu, na što je odgovorio da je Zagreb siguran grad i da policija radi svoj posao, te da eksplozija na Trgu nije bila kao dvije prijašnje. Građanima je poručio da mogu biti sigurni i da straha nema.

Bila je 'bomba' kućne izrade

Podsjetimo, u srijedu oko 2.25 sati odjeknula je detonacija kraj spomenika banu Josipu Jelačiću. U trećoj eksploziji u Zagrebu u posljednjih mjesec dana nitko nije ozlijeđen, a nastala je minimalna šteta. Policajci su ubrzo utvrdili da je riječ o nekoj vrsti bombe kućne izrade vrlo male eksplozivne snage. Iako su policajci odmah obavili razgovore sa svim očevicima, od njih nisu dobili puno tragova. Stoga su istražitelji krenuli pregledavati snimke nadzornih kamera na području Trga.Na taj način dobili su prve korisne tragove. 

Ništa nisu našli u kantama

Otkrili su da je sumnjivac, nakon aktiviranja naprave, vjerojatno pobjegao kroz prolaz Harmicu ulicom Pod zidom prema Kaptolu. Posebno ih je zanimao crveni Ford koji su kamere jedne optičarske radnje snimile kako se netom nakon eksplozije udaljava s mjesta događaja. Zbog sumnje da je počinitelj prilikom bijega nešto odbacio, pirotehničar u posebnom zaštitnom odijelu pregledao je šest kanti za smeće u blizini mjesta događaja, no nije ništa pronašao. Od samog početka istrage iz policije nisu željeli otkrivati nikakve detalje o prirodi same naprave pozivajući se na "tajnu mjesta događaja". Kazali su da su ozbiljno shvatili najnoviju eksploziju te da su na noge dignuli sve zagrebačke operativce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 517
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb