Obavijesti

News

Komentari 0

Povećanje osnovice, božićnice i uvođenje uskrsnice. Pogledajte što su sve policajci dobili

Povećanje osnovice, božićnice i uvođenje uskrsnice. Pogledajte što su sve policajci dobili

Sada brojimo oko 15-ak tisuća članova. Kontinuirano radimo na poboljšanju uvjeta naših članova, rekao je predsjednik Sindikata

VIDEO

Božićnica je povećana na 300 eura, a uveli smo po prvi puta i uskrsnicu od 100 eura, rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske komentirajući postignuća sindikata u ovoj godini. 

- Zahvaljujem ministru na pregovorima tijekom ljetnih mjeseci, kojom prilikom je postignuti su rezultati da se uveo poseban dodatak na plaću od 5 i 10 posto za državne službenike, policijske službenike, pravosudnu policiju, te službenike u carinskoj i poreznoj upravi. Proteklih nekoliko godina značajno se poboljšava standard policijskog službenika, ne samo u materijalnom smislu, već u smislu uvjeta rada i ostalih stvari - kaže Jagić dodajuću da nikada nije savršeno ali i da uvijek može biti bolje. 

Sindikat policije Hrvatske obilježio je 24 godine postojanja, a kako kaže njihov predsjednik sada stoje kao najveći,najbrojniji, najreprezentativniji sindikat u MUP-u ali i u drugim državnim službama. 

- Sada brojimo oko 15-ak tisuća članova. Kontinuirano radimo na poboljšanju uvjeta naših članova. Neki od naših postignuća u ovoj godini su: povećanje osnovice za isplatu plaće, posebno povećali plaće za policijske službenike, pravosudnu policiju i službenike u poreznoj i carinskoj upravi. Izborili smo se za izmjenu uredbe plaće policijskih službenika, isplatili smo privremeni dodatak za 220 tisuća državnih službenika i namještenika. Namjeravamo i dalje povećavati plaću - kaže Jagić. 

Istaknuo je i kako će se nastaviti pregovori vladom, ali i da je važno sve planirane aktivnosti provesti prije nadolazećih izbora. 

- Siguran sam da će hrvatska policija uspjeti zadržati ovu razinu sigurnosti, za sve građane - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Ministar kaže kako se radi sve na unaprjeđenju standarda hrvatskog policajca. 

- Jedne strane u suradnju sa sindikatima činimo sve da se stalno unaprjeđuje standard hrvatskih policajaca, ne samo kroz plaće, već i kroz opremu. Hrvatska policija je danas vrlo dobro opremljena, najsuvremenijom opremom. Policiju opremamo s onim što je najmodernije danas - dodao je ministar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu