Obavijesti

News

Komentari 10

Povjerenstvo je protiv Brnjac pokrenulo postupak: Suprugov gliser nije prijavila na vrijeme

Povjerenstvo je protiv Brnjac pokrenulo postupak: Suprugov gliser nije prijavila na vrijeme

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac zbog nesklada u imovinskoj kartici. Nije na vrijeme prijavila gliser u vlasništvu supruga

VIDEO

U prijavi se navodilo da su Nikolina Brnjac i njezin suprug Goran bez kredita i zaduženja stekli veliku imovinu koju nisu prijavili, a riječ je o plovilu Jeanneau Leader 805 registriranom na supruga.

Prijavitelj tvrdi također da je suprug u imovinskoj kartici prijavio samo manji brod Damor dok su novi, vrijedan 85 tisuća eura kupljen prije ljeta 2018. "zamračili".

Ministrica je Povjerenstvu dostavila račun i kupoprodajni ugovor, uz napomenu da omaškom nije navela podatak da je brod Damor prodan i da je za nešto manji iznos kupljen drugi brod.

Zagreb: Konferencija za medije povodom završetka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a

Povjerenstvo je utvrdilo da je dužnosnica tek 2019. upisala novi brod u imovinsku karticu zbog čega je godinu i pol dana bila u neskladu, što je i sama priznala u očitovanju.

Objasnila je da je razlog omaška, a ne namjera ili neki drugi razlog, posebice ne prikrivanje imovine s obzirom na to da njezin suprug ni u jednom trenutku nije bio vlasnik oba broda. Navela je kako je mislila da novi brod ne treba prijavljivati jer se radi o istoj vrijednosti.

Postupak nije pokrenut protiv saborske zastupnice Ljubice Lukačić, bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića i njegovog nasljednika Vilija Beroša koji su bili prijavljeni zbog mogućeg pogodovanja u postupku javne nabave najma, pranja i glačanja rublja za 14 zdravstvenih ustanova.

1180 dana afera. Predstavio se kao žrtva, ali ostavku nije dao
1180 dana afera. Predstavio se kao žrtva, ali ostavku nije dao

Prijavitelj je tvrdio da su uvjeti postavljeni tako da ih ispunjava isključivo zajednica ponuditelja koju čine tvrtka KROKOTEKS i zagrebački URIHO - Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u kojoj je Lukačić pomoćnica ravnateljice.

Radi se o javnoj nabavi vrijednoj 108 milijuna kuna u čijoj je pripremi prema tvrdnji prijavitelja sudjelovao Kujundžić a nastavio ju je provoditi Beroš dolaskom na ministarsku dužnost 2020.

Povjerenstvo je, međutim uvidom u izvješće Državne komisije za javnu nabavu utvrdilo da je u konkretnom slučaju bila u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi primjena članka 51. kojim je pravo sudjelovanja rezervirano za zaštitne i integrativne radionice.

Također nije pronađen privatni interes Beroša ni njegovog prethodnika, kao ni poveznica između Lukačić i Ministarstva zdravstva.

Postupak protiv Kujundžića nije pokrenut ni u odvojenom slučaju u kojem je bio prijavljen za sukob interesa jer je prihvatio mišljenje povjerenstva za nadzor rada osječkog KBC-a čiji su članovi u prijateljskim odnosima s liječnicima na čije bi propuste trebali ukazivati.

Odlučeno je da se postupak ne pokrene ni protiv saborskog zastupnika Branka Grčića prijavljenog da je propustio prijaviti članstvo u Rotary klubu Split. Utvrđeno je da Grčić nije član tog kluba od 2009., dok je Zakon o sprječavaju sukoba interesa na snagu od 2011.

Postupak nije pokrenut ni protiv zastupnika u saboru i gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača jer nisu utvrđene nepravilnosti u poslovnim odnosima između grada Čakovca i tvrtke AC Jesenović za što je bio prijavljen, a nije sporan ni automobil BMW X5 koji je koristio na leasing.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...