Obavijesti

News

Komentari 60

Povjerenstvo odbacilo prijavu protiv HDZ-ovca Kujundžića

Povjerenstvo odbacilo prijavu protiv HDZ-ovca Kujundžića
1

Povjerenstvo u obrazloženju navodi da nije ovlašteno ocjenjivati ponašanje sudionika izbora koje može ulaziti u nadležnost stegovnih tijela strukovnih udruženja...

VIDEO

Etičko povjerenstvo u petak je odbilo prijavu protiv kandidata HDZ-a u X. izbornoj jedinici Milana Kujundžića, koju je podnijela Hrvatska liječnička komora zbog njegove izjave kojom je hrvatske liječnike prikazao kao neodgovorne, lijene neznalice koje ne zaslužuju svoju plaću.  

Povjerenstvo u obrazloženju navodi da nije ovlašteno ocjenjivati ponašanje sudionika izbora koje može ulaziti u nadležnost stegovnih tijela strukovnih udruženja. 

Hrvatska liječnička komora (HLK) prijavila je Kujundžića nakon što je u srijedu na konferenciji za novinare u Splitu izjavio kako "pedeset posto hrvatskih doktora ne zaradi plaću, niti znaju, niti hoće raditi".

Povjerenstvo ističe da je upotreba osobnih podataka pribavljenih na nezakonit način, kao i onih koji su zakonito prikupile organizacije i službe, ali za druge namjene protivna Izbornom etičkom kodeksu. Napominjući da nije ovlašteno tijelo za utvrđivanje povrede prava na zaštitu osobnih podataka, Povjerenstvo upućuje građane da se u slučaju da prime poruke slične onoj kakvu je primio jedan državni službenik u Ministarstvu turizma, obrate za to nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Spomenuti službenik proslijedio je, naime, Povjerenstvu poruku elektroničke pošte koju je primio na službenu e-mail adresu u Ministarstvu, a koja je poslana sa adrese za koju je pretpostaviti da se njome služi HDZ.  Poruka je naslovljena „Aplikacijom smo pokrenuli novi tehnološki trend u komunikaciji sa građanima“, a sadržava poziv primatelju da na svoj pametni uređaj preuzme aplikaciju „Vjerodostojno“ i posluša poruku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Povjerenstvo ne spori pravo svakom građaninu da slobodno i javno izražava svoje političke preferencije i daje potporu pojedinim kandidatima, ali napominje da bi čelnici javnih ustanova (škola, bolnica i sl.) u kampanji trebali izbjegavati javne nastupe koristeći se javnom funkcijom.

Povjerenstvo od medija očekuje da objektivno, nepristrano i uravnoteženo informiraju o kampanji. Takvu poruku poslalo je reagirajući na pritužbu Maurizia Zennara, kandidata za saborskog zastupnika talijanske nacionalne manjine, koji smatra se više događaja koje je doživio u kampanji upućuju na neravnopravno izborno natjecanje.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu