Obavijesti

News

Komentari 65

'Povlaštene mirovine ne smiju biti svete krave našeg sustava'

'Povlaštene mirovine ne smiju biti svete krave našeg sustava'
1

Mrsić napominje kako niti jednom riječju ili rečenicom nije tražio smanjenje, ukidanje ili obustavu isplata braniteljskih mirovina. "Dapače, domovina i na taj način treba pokazati zahvalnost ljudima"

VIDEO

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poručio je u četvrtak HVIDRA-i kako ih se ne boji te će prijedlog zakona o razdvajanju zarađenih od povlaštenih mirovina ići u saborsku proceduru jer "povlaštene mirovine ne smiju biti svete krave mirovinskog sustava".

- Povlaštene mirovine ne smiju biti svete krave mirovinskog sustava. U mandatu Vlade čiji sam bio član ukinute su povlaštene mirovine političarima, kako saborskim zastupnicima, tako i predsjedniku RH. Mislim da je to najbolji pokazatelj da sam krenuo od sebe u skidanju tereta s leđa građana naše zemlje koji vrijedno i teško rade kako bi u starosti od mirovine mogli dostojno živjeti", odgovorio je Mrsić u otvorenom pismu HVIDRA-i koja ga je prozvala zbog slanja u saborsku proceduru prijedloga izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

Nisam tražio smanjenje, ukidanje ili obustavu braniteljskih mirovina

Mrsić napominje kako niti jednom riječju ili rečenicom nije tražio smanjenje, ukidanje ili obustavu isplata braniteljskih mirovina. "Dapače, domovina i na taj način treba pokazati zahvalnost ljudima koji su svoje živote i zdravlje stavili na njezin branik. Samo sam tražio i nastavit ću tražiti da se stvari nazovu pravim imenom. Da se mirovine iz rada, zarađene mirovine, odvoje od mirovina po posebnim propisima, od povlaštenih mirovina. Isto tako, kao i braniteljske, tražim da se iz mirovinskog sustava izdvoje sve povlaštene mirovine, uključujući i mirovine NOB-a, domobranske, MUP-a i sve ostale", navodi u pismu HVIDRA-i čelnik Demokrata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve mirovine koje nisu stečene iz rada trebaju, kaže, van iz mirovinskog sustava.

- Povlaštene mirovine su zapravo financijske naknade koje je politika u nekom trenutku odlučila dodijeliti pojedinim skupinama u društvu. I to treba otvoreno reći. Građani imaju pravo znati koliko ih koštaju pojedine odluke politike, jer je riječ o javnom novcu. Mogli bi i cijenjeni članovi HVIDRA-e krenuti od sebe i pokazati da im je i danas – kao u Domovinskom ratu - stalo do Domovine u koju se toliko zaklinju. Slobodu i demokraciju za koju su se borili i ginuli branitelji Hrvatske nemate pravo pretvoriti u novo jednoumlje u kojemu ćete prijetnjama nametati svoja politička uvjerenja i opredjeljenja te odlučivati što je dopušteno, a što nije. Ne želite valjda biti kao SUBNOR, pitao je Mrsić HVIDRA-u.

(abe)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina