News

Komentari 2

Povodom Dana državnosti očistili povljansko podmorje

Povodom Dana državnosti očistili povljansko podmorje

Podmorje je čistilo šest članova Ronilačko ekološkog kluba HVIDRA-e i pripadnici interventnog voda za specijalne namjene PU Zadarske. Pomagalo im je 30-ak djece

Ovo mi je 11. uron u more. Do sad sam vidjela puno smiješnih ribica, čudnih školjaka za koje nisam znala da postoje, vidjela sam ogromnog jastoga i potopljeni čamac. Vidjela sam i dosta smeća, što me ljuti. Nije lijepo bacati smeće u more. Pa kako će nam more izgledati za par godina?! Moramo ga čuvati za sljedeće generacije. Ja sam s mamom i tatom ljetovala u Novalji kad smo čuli za ovu akciju u Povljani na Pagu pa smo se priključili. Izvadili smo puno plastičnih boca, limenki, čaša, laminata pa i tepiha iz mora, kazala nam je u utorak 12-godišnja Lara Urek, najmlađa ronilica na ekološko-edukativnoj akciji "Volim Povljanu" organiziranu povodom Dana državnosti. 

S Larom je podmorje čistilo šest članova Ronilačko ekološkog kluba HVIDRA-e iz Zagreba i baš svi pripadnici interventnog voda za specijalne namjene Policijske uprave Zadarske, njih petorica. Pomagalo im je 30-ak djece iz povljanske osnovne škole i vrtića, a ronioci su im zauzvrat pokazali ronilačku opremu i objasnili kako se može disati ispod mora. 

Klinci su se potom u debeloj hladovini primili bojica i svoje dojmove prenijeli na papir, a crteže izložili.

Najčitaniji članci