Obavijesti

News

Komentari 51

'Povrijedio je dostojanstvo i ugled svih hrvatskih liječnika'

'Povrijedio je dostojanstvo i ugled  svih hrvatskih liječnika'

Hrvatska liječnička komora (HLK) prijavila je Kujundžića Etičkom povjerenstvu Republike Hrvatske i HDZ-u zbog izjave o liječnicima koje je prikazao kao lijene neznalice

VIDEO

HLK prijavila je kandidata HDZ-a u X. izbornoj jedinici Milana Kujundžića Etičkom povjerenstvu Republike Hrvatske te HDZ-u zbog njegove izjave kojom je hrvatske liječnike prikazao kao neodgovorne, lijene neznalice koje ne zaslužuju svoju plaću, izvijestili su u četvrtak iz HLK-e.

Kujundžić je u srijedu na konferenciji za novinare u Splitu izjavio kako "pedeset posto hrvatskih doktora ne zaradi plaću, niti znaju, niti hoće raditi".

Komora smatra da je Kujundžić, u nastojanju da pridobije podršku biračkog tijela, iznio niz uvredljivih i lažnih navoda o svojim kolegama i time se ogriješio o Izborni etički kodeks.

"Krajnje paušalnom ocjenom i činjenično neutemeljenom izjavom dr. Kujundžić nije samo povrijedio dostojanstvo hrvatskih liječnika i ugled liječničke profesije, već je i bezrazložno narušio povjerenje građana-pacijenata u hrvatske liječnike", ocijenio je predsjednik HLK-a Trpimir Goluža. 

Ističe kako su liječnici stručne i odgovorne osobe koje etično i profesionalno obavljaju svoj poziv, nesebično se dajući svojim pacijentima iako često rade u neodgovarajućim uvjetima, imaju nametnutu protuzakonito visoku radnu satnicu, nisu adekvatno plaćeni te se susreću s brojnim drugim otežavajućim okolnostima svog rada.

HLK je pozvala Etičko povjerenstvo da procijeni Kujundžićeve izjave i upozori sve sudionike u izborima da se u vlastitoj promidžbi ne koriste ocrnjivanjem i uvredljivim opisima tuđeg rada i zalaganja jer "upravo zahvaljujući samoprijegoru i entuzijazmu liječnika koji rade u Republici Hrvatskoj opstaje i čitav bremeniti zdravstveni sustav naše države".  

Goluža navodi kako će o Kujundžićevoj izjavi zatražiti i očitovanje Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a radi utvrđivanja osnova za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore.

Budućoj vladi poruke možete ostavljati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu