Obavijesti

News

Komentari 3

Požar na Braču pod kontrolom, na Hvaru su ga lokalizirali: Vatrogasci će dežurati cijelu noć

Požar na Braču pod kontrolom, na Hvaru su ga lokalizirali: Vatrogasci će dežurati cijelu noć
5

Tijekom popodneva taj je požar u jednom trenutku zaprijetio i kućama i vikendicama u Pučišćima, ali su vatrogasci uspjeli spriječiti prodor vatrene stihije do stambenih objekata

Požar koji je u nedjelju prije podne buknuo iznad Pučišća na Braču večeras je stavljen po kontrolu, dok je požar u naselju Pitve na Hvaru lokaliziran, a na oba požarišta cijelu će noć dežurati vatrogasci, izvijestili su vatrogasci s terena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

"Požar iznad Pučišća je stavljen večeras pod kontrolu, ali 55 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila dežurat će na požarištu cijelu noć jer povremeno vjetar razbuktava vatru te je nužna brza intervencija vatrogasaca kako bi se spriječilo širenje vatrene stihije", rekao je Hini zapovjednik vatrogasnog operativnog područja Brač Nikola Mratinić.

Požari na Braču i Hvaru opasno su se približili kućama: Vatra se smanjila, vjetar i dalje raspiruje
Požari na Braču i Hvaru opasno su se približili kućama: Vatra se smanjila, vjetar i dalje raspiruje

Izvijestio je da je u tom požaru opožareno oko 20 hektara borove šume a učinjena je i materijalna šteta na nekoliko maslinika.

Tijekom popodneva taj je požar u jednom trenutku zaprijetio i kućama i vikendicama u Pučišćima, ali su vatrogasci uspjeli spriječiti prodor vatrene stihije do stambenih objekata.

Požar na Hvaru, koji je u subotu planuo u naselju Pitve kod Jelse, lokaliziran je večeras oko 21 sat, doznaje se od zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelsa Romana Radonića.

VIDEO Split: Izgorio Fiat Punto
VIDEO Split: Izgorio Fiat Punto

I na tom će požarištu vatrogasci dežurati cijelu noć kako bi se spriječilo eventualno novo razbuktavanje požara jer puše bura koja može raspirivati vatru, dodao je.

Po njegovim riječima, opožareno je oko 15 hektara pretežito borove šume.

Veliki požari izbili na Braču i na Hvaru, s buktinjom se bore sve snage s otoka, gase i kanaderi
Veliki požari izbili na Braču i na Hvaru, s buktinjom se bore  sve snage s otoka, gase i kanaderi

Tijekom popodneva vatrena stihija na tom se požarištu bila usmjerila prema kućama u naselju Pitve, ali su je vatrogasci uspjeli na vrijeme zaustaviti.

U gašenju požara pomagali su i kanader i air traktor.