News

Komentari 8

Požari u Šibeniku i kod Vrpolja: Na terenu nekoliko vatrogasnih vozila, kanadera i air-tractora

Požari u Šibeniku i kod Vrpolja: Na terenu nekoliko vatrogasnih vozila, kanadera i air-tractora

Na intervenciji sudjeluju JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Vodice, DVD Šibenik, DVD Zablaće, DVD Zaton i DVD Bilice. Na terenu je nekoliko vatrogasnih vozila te kanaderi.

O požaru u Šibeniku u uvali Dumboka vatrogasci su dobili dojavu u 14:01 sati. Požar su vatrogasci lokalizirali, a kanader se povukao s požarišta, piše ŠibenikIN.

Izgorjelo je 150 x 50 metara borove šume i niskog raslinja. Vatrogasci su i dalje na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na intervenciji su sudjelovali JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Vodice, DVD Šibenik, DVD Zablaće, DVD Zaton i DVD Bilice. Na terenu je bilo nekoliko vatrogasnih vozila te kanaderi. Miris dima i pepeo se šire gradom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na području Sitnog Donjeg u Šibensko-kninskoj županiji u utorak je na otvorenom prostoru buknuo požar u čijem gašenju sudjelujelovalo 14 vatrogasaca, dva kanadera i dva air-tractora, izvijestila je poslijepodne Hrvatska vatrogasna zajednica. Požar je lokaliziran u 20 sati, potvrdio je u utorak vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Na požarištu više nema otvorene vatre ni izdimljavanja. 

Dojavu o požaru na području Sitnog Donjeg Županijski vatrogasni centar Šibenik primio je u 11,54.  Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na još neprocijenjenoj površini.

Na intervenciji je sudjelovalo 46 vatrogasaca sa 16 vozila, a snagama na terenu pomoć iz zraka pružala su tri kanadera i dva airtractora. U jednom trenutku vatra se opasno približila kućama u zaseocima uz željezničku prugu, ali naporima vatrogasaca domovi su obranjeni.

Gorjelo je na površini od 107 hektara, a opožarena je trava, raslinje, smreke, hrastova i grabova šuma.

Jedna vatrogasna ekipa nadzirat će teren kroz noć.