Obavijesti

News

Komentari 17

Požar u Sisku: 'Cijeli grad je u dimu, gori odlagalište otpada'

Požar u Sisku: 'Cijeli grad je u dimu, gori odlagalište otpada'
2

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 17:30. Čitatelji nam javljaju da se gusti dim širi gradom...

Vatra je buknula u Sisku oko 17:30 u nedjelju.

- Planuo je požar u Novom Pračnu, na području hale tvrtke koja se bavi prikupljanjem i obradom otpada. U tijeku je gašenje nakon čega će biti obavljen očevid - javljaju sa Sisak.info.

VIDEO Požar u Dubravi: Vatra zahvatila raslinje blizu kuća
VIDEO Požar u Dubravi: Vatra zahvatila raslinje blizu kuća

POGLEDAJTE VIDEO Buknuo požar u Novom Pračnu

Pokretanje videa ...

Vatrogasci su na terenu.

- Ja sam kosio travu u dvorištu, a mjesto gdje je izbio požar je doslovno 100 metara od mene. Prvo sam vidio da se bukti dim i tada sam zvao brata da mu kažem da gori, no on je odvratio da netko sigurno pali travu. Međutim, to se razbuktalo od malo crnog dima do plamena i tada sam zvao vatrogasce. I dalje sve gori, a sumnjam da će to do navečer ugasiti - javlja nam čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO Požar u hali

Pokretanje videa ...

Kako doznajemo, gori skladište tvrtke Royal Media koja je javnosti poznata od rujna prošle godine. Naime, tada je Zagrebački holding izdao narudžbu za uslugu prijevoza i drobljenja s tri tvrtke, među kojima je bila i Royal Media. Tvrtka je u Vrbovcu Samborskom i u Sisku imala dopuštenje za skladištenje 50 tona otpada, a na obje su lokacije prešli granicu.

- Radi se o skladištu tvrtke Royal Media. Najgore od svega je što vlasnik Krešimir Jurčec u Vrbovcu Samoborskom  već godinu dana ima rješenje od Državnog inspektorata da ukloni 2 500 tona plastične ambalaže. On je ambalažu ostavio na skladištu gdje ima dozvolu za 50 tona. Višak otpada nisu raščistili, a sva sreća je da se tamo nije dogodilo isto kao i ovdje- rekao nam je Josip Pavlović iz udruge Ekologija grada.

7
| Foto: Josip Pavlović

- Mjesto koje gori u Sisku uopće nije za skladištenje, već nekakva pretovarna stanica odakle se otpad odmah mora voziti dalje. Tu ima svega, od plastike do glomaznog otpada jer tu je iz Zagreba dovožen glomazni otpad na drobljenje. Smrdi plastika, ali vidi se da ima svega. O onečišćenju okoliša i kvaliteti zraka ne moramo ni govoriti- dodao je.

U Novom Pračnu izbio požar u hali za obradu otpada U Novom Pračnu izbio požar u hali za obradu otpada

Kako neslužbeno doznajemo, tvrtka je dobila zabranu za skladištenje od grada Siska, a dozvolu od županije. 

Očevidac nas je izvijestio kako se skupilo dosta ljudi, no onda ih je policija potjerala jer postoji mogućnost eksplozije.