Obavijesti

News

Komentari 19

Buktinja progutala dio škole u Dalmaciji: 'Ovo nije prvi put'

Buktinja progutala dio škole u Dalmaciji: 'Ovo nije prvi put'
15

U noći na nedjelju izgorjele su kuhinja i menza u srednjoj školi u Kaštel Štafiliću. Ravnateljica škole rekla nam je da ovo nije prvi put da gori kod škole. Nedavno je netko zapalio čemprese i plastične cijevi

VIDEO

U Kaštel Štafiliću, oko 4.45 sati u nedjelju, izbio je požar u menzi Srednje škole Braće Radić. Na terenu je bilo 18 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila iz DVD-ova Kaštela, Gomilica i Mladost te Javne vatrogasne postrojbe Split.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:20

 

Izgorjela je kuhinja i ostale prostorije menze.

POGLEDAJTE VIDEO: Škola nakon požara

Pokretanje videa...

00:47

Požar je lokaliziran u 6.10 sati, a vatrogasci su još na terenu kako bi uklonili sve nagorene stvari u prostorima.

VIDEO: 24sata uživo na mjestu požara

Požar u Kaštel Štafiliću: Do temelja izgorjela kuhinja i restoran Srednje škole Braće Radić

Požar u Kaštel Štafiliću: Do temelja izgorjela kuhinja i restoran Srednje škole Braće Radić Reporterka: Tina Jokić

Objavljuje 24sata u Subota, 8. veljače 2020.

Ravnateljica: Ovo nije prvi požar

- Požar je buknuo od plastičnih kontejnera za plastiku i papir koji stoje ispred restorana, uhvatio je krovište i proširio se na cijelu zgradu. Hitno je intervenirala postrojba vatrogasnog društva Donja Kaštela, policija, dežurni odgajatelji i učenici. Srećom, malo je učenika bilo u domu u susjednoj zgradi, oni su svi dobro. Sada su kod mene kod kuće jer smo ih htjeli malo maknuti od ove cijele situacije. Najbitnije je da nema žrtava, a šteta je ogromna. Učenički restoran i kuhinja više ne postoje. Inače u domu boravi 40-ak učenika koji mahom preko vikenda odu kući i sada ih je tu bilo samo 10 - rekla nam je ravnateljica Srednje Škole Braće Radić, Marija Kezele.

Pokretanje videa...

00:27

Ovo nije prvi put da gori kod škole.

- Imali smo i noć prije sitnu paljevinu, izgorio je jedan čempres, koji je potpaljen. Pred jedno 20-ak ili 15-ak dana kod škole su zapaljene i plastične cijevi. Pretpostavka je da se radi o istim osobama koje to rade. Policija je upoznata sa situacijom i stalno su tu na terenu - objasnila je.

Svi nude pomoć

- Još ne znamo kako ćemo sada organizirati prehranu djece u domu, ali nadamo se da će nam netko pomoći. Odmah su se javili i gradonačelnik i dogradonačelnik, svi su spremni pomoći. Rješenje će se naći jer se mora naći. Mladima, naročito djeci, to nije bilo ugodno vidjeti, pogotovo jer nisu u svojim domovima, to je jezivo. Naravno, bili su uplašeni, svi smo još pod šokom. Shvatit ćemo nakon nekog vremena što se dogodilo - zaključila je Kezele.

Policija: Dobili smo dvije prijave

- Dobili smo 25. siječnja dojavu da na školi gore plastične cijevi, vatra je zahvatila fasadu, a ugasio ju je djelatnik škole. Druga dojava stigla je 7. veljače da je netko ispred škole zapalio čempres, vatrogasci su ugasili vatru - rekli su nam iz policije.

Pokretanje videa...

00:32
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.