News

Komentari 90

Požar u Vodicama namjerno su izazvala dvojica Splićana

Požar u Vodicama namjerno su izazvala dvojica Splićana

Istragom je utvrđeno da su 22-godišnjak i 24-godišnjak u nedjelju oko 4,30 sati na parkiralištu disko kluba Hacienda namjernim paljenjem vatre izazvali veliki požar

Šibenska policija uhitila je dvojicu mladih Splićana koji su podmetnuli požar u kojem je umalo izgorjela Srima i istočni dio Vodica. Policija je izvijestila kako je u Policijskoj postaji Vodice dovršeno kriminalističko istraživanja nad 22-godišnjakom i 24-godišnjakom iz Splita zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u svezi dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. 

Oni su u nedjelju oko 4.30 sati na parkiralištu diskoteke Hacienda, navodi policija, 'namjernim paljenjem vatre izazvali požar kojim su prouzrokovali opasnost za ljude i imovinu većeg opsega , kao i imovinsku štetu većih razmjera'.  

U požaru, koji su izazvali, izgorjelo je 20 hektara trave, niskog raslinja, borove šume, maslinika i vinograda. Gasili su ga iz zraka kanaderi i airtractori, a sa zemlje 72 vatrogasca s 25 vozila. Vatra je dolazila na samo dvadesetak metara od kuća u Srimi, a vatrogascima je trebalo čak 26 sati i 30 minuta da ga ugase. 

Mladići su jutros predani u pritvorsku policijsku jedinicu Policijske uprave Šibensko-kninske.

Najčitaniji članci