News

Komentari 20

Požar u vulkanizeru: 'Smrad zapaljenih guma je nesnosan'

Požar u vulkanizeru: 'Smrad zapaljenih guma je nesnosan'

Vatra koja je oko ponoći zahvatila vulkanizersku radnju i skladište guma, proširila se i na ugostiteljski objekt. Zbog kaučuka i sintetskih sirovina iz guma, požar nije posve ugašen, a vatrogasci još dežuraju..

U nedjelju oko 23:30 sati, stanovnike Grubišnog polja probudio je požar te strašan smrad koji se širio niz ulicu. Naime, vatra je progutala vulkanizersku i automehaničarsku radnju, kao i ugostiteljski objekt koji se nalazio u sklopu zgrade, nedaleko od Daruvara.

 

Na teren je ubrzo stiglo  ukupno 14 vatrogasaca, iz JVP Grubišno polje te pripomoć vatrogasaca iz JVP Daruvar koji su cijelu večer gasili požar. No zbog materijala iz automobilskih guma, požar još uvijek nije posve ugašen pa je i ujutro troje vatrogasaca iz JVP Grubišno polje ostalo dežurati kako se vatra ponovno ne bi razbuktala. 

Uzrok požara nije poznat jer se čeka očevid, no ravatelj JVP Grubišno polje, Vitomir Pintarić, rekao nam je da je vlasnik vulkanizerske radnje imao uslugu čuvanja guma, odnosno, cijelo skladište guma na tavanu koje je posve izgorjelo, a vatri su kumovale i drvene grede koje su držale krovište. 

Na sreću, nema ozlijeđenih, a više informacija o požaru znat će se nakon očevida. 

Najčitaniji članci