Obavijesti

News

Komentari 30

Požega: Ravnatelj maltretira kolege, a profesorice pipka

Požega: Ravnatelj maltretira kolege, a profesorice pipka
1

Kaznenu prijavu protiv ravnatelja požeške Tehničke škole Zorana Čertija podnijelo je Ministarstvo obrazovanja nakon pritužbi dobivenih od nekolicine profesora

VIDEO

Profesori tjelesne i zdravstvene kulture Tehničke, Obrtničke i Ekonomske škole ravnatelja Tehničke škole, Zorana Čertija prozvali su zbog sustavnog mobinga, ali i seksizma. U rujnu prošle godine požalili su se nadležnima u Županiji, piše Večernji list. Nakon što su saslušani, Županija je odlučila sve to predati Upravi za inspekcijske poslove koja je poslala izvješće Ministarstvu obrazovanja, koje je odlučilo podnijeti kaznenu prijavu protiv ravnatelja. Prvi nesporazumi i sukobi između ravnatelja i njih počeli su zbog dvorane za tjelesni odgoj koja pripada Tehničkoj školi, ali je koriste i druge dvije škole. 

- Dvorana je bila prljava i nije se grijala zbog čega su nam se djeca žalila. O tome sam obavijestio našu ravnateljicu i sindikat, a Čerti me 2004. tužio zbog klevete. Spor je pravomoćno izgubio 2008. Sporili smo se i zbog teniskih terena koje je neovlašteno iznajmio drugima što je potvrdila inspekcija koja je došla u nadzor - rekao je za Večernji list prof. Hajrudin Kurtagić iz Ekonomske škole. Profesor Josip Klaić iz Obrtničke škole također se požalio na Čertijevo ponašanje. 

- Neprestano me zbog nečega tužakao ravnateljici, među ostalim i da sam na rekreaciju u dvoranu doveo deset nepoznatih ljudi iako su to sve bili ovdašnji profesori. Na kraju sam od školskog odbora zatražio zaštitu od Čertija - rekao je Klaić. Osim njih, kažu, ništa bolje nisu prolazile ni kolege iz Tehničke škole. Uz kolege je stala i Tonka Kundera koja, kaže, nema problema s ravnateljem, ali dobro zna što radi drugima, osobito prof. Danijeli Sakoman i Milanu Trgovčiću koji su trenutno na bolovanju. Danijelu Sakoman je, čak, kažu naši sugovornici, napucavao loptom pred učenicima. Navodno se u anonimnim prijavama iznosi i sekstičko ponašanje ravnatelja prema kolegicama, Index piše da ih hvata za grudi, stražnjicu i druge dijelove tijela, dobacuje im neukusne i vulgarne izjave, a nekima je prijetio i otkazom jer nisu htjele spavati s njim. Svi to znaju, ali svi šute, navodi se u pismu uznemirujućeg sadržaja. 

- Kao osnivač škole nismo zadovoljni i s nekim drugim spoznajama vezanim uz Tehničku školu i tražit ćemo preko Školskog odbora da se ti problemi riješe - kaže dožupan Ferdinand Troha. Sve navode profesora je Zoran Čerti odbacio, potvrdivši da zna kako je u ovom slučaju, koji još uvijek traje, ispitano tridesetak ljudi.

- U pitanju su laži protiv mene određenih ljudi. U sve se umiješala i politika, no uskoro će se doznati prava istina - rekao je ravnatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo