News

Komentari 36

Pozitivan je na koronu već 14 mjeseci: 'Ovo je ženska verzija COVID-a, opsjednuta sa mnom'

Pozitivan je na koronu već 14 mjeseci: 'Ovo je ženska verzija COVID-a, opsjednuta sa mnom'

Muzaffer boluje i od leukemije pa mu svako oslabljenje imuniteta teško pada. Kada se prvi puta zarazio virusom spao je na svega 50 kilograma

Muzaffer iz Turske pozitivan je na koronavirus već 14 mjeseci, odnosno 78 uzastopnih testova. Sa svojom situacijom već zbija šale.

- Ovo je valjda ženska verzija COVID-a, jer je opsjednuta mnome. I tu ima topli dom jer sam ja velikog srca.

Inače boluje od leukemije pa mu svako oslabljenje imuniteta teško pada. Kad se prvi puta zarazio koronavirusom, mislio je da će umrijeti. Spao je na svega 50 kilograma, prenosi Dnevnik.hr.

- Došli smo do točke kad će bolest ili nestati ili ide sa mnom u grob, drugog lijeka nema- objasnio je.

Više od 440 dana obitelj gleda samo kroz prozor, od toga devet mjeseci u bolnici, nakon toga sam u kući. Teško mu je zbog unuka koji, umjesto igre s djedom, dobivaju samo obećanja.

- Moj je otac pozitivna osoba. Toliko smo govorili o njegovoj pozitivnosti da je postao i COVID pozitivan, i ne može se vratiti na negativno- rekao je njegov sin Gokhan.

Imunokompromitirani pacijenti u riziku su od produžene COVID infekcije. Jedan od četiri oboljela od leukemije ne proizvodi antitijela ni nakon dvije doze cjepiva, objašnjava liječnik Cagri Buke.

- Ne možemo sa sigurnošću reći je li virus još aktivan ili ne, ali postoji 99 posto šansi da nije aktivan, a time ni zarazan.

Kako bilo, dok je test pozitivan Muzaffer se ne može cijepiti. Kaže da bi mu dobro došle blaže mjere samoizolacije.