Obavijesti

News

Hrvatski fitness trener uhićen zbog silovanja partnerice. Terete ga i za teške ozljede

Hrvatski fitness trener uhićen zbog silovanja partnerice. Terete ga i za teške ozljede

Uhićeni Marko Lončar nalazi se u istražnom zatvoru. Poriče krivnju te se aktivno brani, rekao nam je njegov odvjetnik

VIDEO

Poznati fitness trener Marko Lončar uhićen je, kako doznajemo, prošlog tjedna radi silovanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda svojoj partnerici, a Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici objavilo je u utorak priopćenje u kojem navode da 'postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak početkom lipnja 2020. godine počinio prvo kazneno djelo na štetu svoje partnerice te da je je unazad četiri godine počinio drugo kazneno djelo na njenu štetu, kao i da joj je 8. veljače 2023. nanio više tjelesnih ozljeda'.

Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

- Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 10. veljače 2023., provelo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 1. u svezi članka 153. stavak 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a. Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo je dežurnoj sutkinji istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) - navodi se u priopćenju DORH-a.

Sutkinja mu odredila istražni zatvor

Dalje navode kako je 'sutkinja istrage u cijelosti prihvatila navedeni prijedlog i osumnjičenom 35-godišnjaku odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana'.

- Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 35-godišnjeg okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 1. u svezi članka 153. stavak 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a - stoji u priopćenju.

Lončarev odvjetnik Antonio Volarević za 24sata je istaknuo da se njegov klijent aktivno brani.

- Osumnjičeni je izjavio žalbu na rješenje o istražnom zatvoru. Ne smatra se krivim za djela koja mu se stavljaju na teret, te se aktivno brani u postupku. Danas smo zaprimili i rješenje o provođenju istrage, na koje ćemo također izjaviti žalbu - rekao nam je Volarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi