News

Komentari 16

Poznati zadarski SDP-ovac i supruga oštetili su obiteljsku tvrtku za 59 milijuna kuna

Poznati zadarski SDP-ovac i supruga oštetili su obiteljsku tvrtku  za 59 milijuna kuna

Supružnike iz Zadra (58 i 60 godina) policija je osumnjičila za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju " teškom" 59 milijuna kuna

Neslužbeno saznajemo da je riječ o Dušku Polovini zvanom Lungo, članu zadarskog SDP-a s ambicijama za čelništvo stranke i njegovoj supruzi Senki, koja je prijavljena za pomaganje. Ona ima tvrtku Patriot, a on je bio direktor u "Bilog galeba".

- Naime 60-godišnjak se sumnjiči da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor trgovačkog društva, bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodajni nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu 58-godišnjakinje, za iznos znatno manji iznos od stvarne vrijednost nekretnina.

Novčani iznos nikada nije isplaćen već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva.  60-godišnjak u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu 68-godišnjakinje, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru - kaže Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Sklopio ugovor s ženinom firmom i to debelo ispod cijene

Drugim riječima, Lungo je kao direktor Bilog galeba sklopio ugovor o prodaji nekretnine s Patriotom svoje supruge i to debelo ispod cijene. Nije imao suglasnost skupštine svojeg poduzeća, a novac nikad nije isplaćen. U poslovnim knjigama prodaja je provedena kao prebijanje potraživanja ta dva poduzeća.

- Navedenim kaznenim djelom 60-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva istome pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59.000.000 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu protiv 60-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje za pomaganje u navedenom kazneno djelo - dodaje Grbin.

Najčitaniji članci