News

Komentari 4

Pranić: 'Dosad smo primili 49 zahtjeva za naknadu štete'

Pranić: 'Dosad smo primili 49 zahtjeva za naknadu štete'

Još uvijek nije krenula konkretna sanacija obiteljskih i pomoćnih objekata u vrgoračkom kraju, ali se ovih dana intenzivno privode kraju sve radnje koje su bile potrebne kako bi se mogla prijaviti nastalu štetu od poplava

Kako nam je rekao gradonačelnik grada Vrgorca Ante Pranić Stručno povjerenstvo ispred grada Vrgorca kojemu je zadaća obići i utvrditi obim svih prijavljenih šteta te detaljno zabilježiti i procijeniti svaku pojedinačnu prijavu kako bi se točno znalo koliku je štetu prouzročila prosinačka poplava koja se u ovom kraju ne pamti od šezdesetih godina prošlog stoljeća.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Za ovu prirodnu nepogodu koju je već proglasila županija splitsko-dalmatinska Vlada RH je već osigurala 3,7 milijuna kuna pomoći ugroženom stanovništvu.

-  Do 5. siječnja stanovništvo je u periodu od petnaest dana moglo podnijeti zahtjev za naknadu štete na obiteljskim i pomoćnim objektima. Ukupno je zaprimljeno četrdeset devet prijava na šesnaest stambenih objekata i dvadeset i četiri pomoćna objekta kao što su garaže, ljetne kuhinje, ostave, pušnice s pratećom opremom -  rekao nam je gradonačelnik Pranić.

Sada je pred Stručnim povjerenstvom velik posao s obzirom da je riječ o poljoprivrednom kraju trebat će procijeniti i štetu na poljoprivrednim kulturama koje su uništene. Upravo iz ovog kraja na hrvatske tržnice svake godine stižu prve nadaleko poznate vrgorske jagode.

Samo u Kokorićima ih je prošle godine bilo zasađeno oko sto tisuća sadnica. Poljoprivrednici su već prijavili štetu na 5,2 hektara zasijano češnjakom i 2,9 hektara pod jagodama.

Najčitaniji članci