Obavijesti

News

Komentari 60

Milanović o Banožiću: Baksuz koji je zbrinuo samo sebe, on je razmaženo lopovsko derište

Milanović o Banožiću: Baksuz koji je zbrinuo samo sebe, on je razmaženo lopovsko derište
1

Predsjednik je sudjelovao na obilježavanju 29. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije "Sveti Valentin" u vojarni "1. hrvatski gardijski zbor" na Tuškancu

VIDEO

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 29. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije "Sveti Valentin" u vojarni "1. hrvatski gardijski zbor" na Tuškancu.

Za osobiti doprinos razvitku i ugledu države te dobrobiti njezinih građana predsjednik je pripadnike Počasno-zaštitne bojne odlikovao Redom hrvatskog pletera, a potom dao izjavu za medije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentirao je godišnjicu rata u Ukrajini.

- Stoltenberg je osjetio da je rat počeo 2014. godine, to je rekao i slažem se s njim. Na ovom mjestu na ovaj dan puno me više zanimaju potrebe Hrvatske vojske. To je moj posao i dužnost - rekao je Milanović.

- Mene ovdje i inače, ali posebno danas na ovom mjestu na ovaj dan puno više zanimaju potrebe Hrvatske vojske. Ja to vidim kao dužnost, pa zato mogu nešto o tome reći. Ništa se nije promijenilo u potrebama, zajednički nazivnik je jedno mutno ništa. Ovdje sam spomenuo i potrebu pomoći stambenom zbrinjavanju vojnika - ispričao je na početku. 

MOTAJ KABLOVE - Najbolje izjave Zorana Milanovića u tri godine predsjednikovanja...
MOTAJ KABLOVE - Najbolje izjave Zorana Milanovića u tri godine predsjednikovanja...

- Potpisao sam plan zbrinjavanja, a ništa od toga. Prije dvije godine je to bilo, a ovaj baksuz je to stavio u ladicu. Ako postoji taj plan, onda očito to nije plan deložacije. Dvije godine, ništa. To je moj odgovor, možete plan pogledati u Narodnim novinama. To je problem, a ovaj baksuz je ipak odlučio zbrinuti sebe. On je otkupio onaj stan i stavio u njega plišane medeke. On je razmaženo lopovsko derište - dodao je. 

Predsjednik se opet dotaknuo umirovljenja brigadira Burčula. 

- Predsjednik daje suglasnost, a ministar imenuje. Niz mjesta i dalje stoji nepopunjeno zato što ovaj baksuz to drži u ladici, umjesto da ga vrate na traktoru s kojim je ovdje dobalavio. Ako to nije lopovluk, onda ne znam što jest. Morat ću i ja nešto poduzeti, tome će doći kraj. To je nepošteno prema sustavu, ali frajer se sjetio tražiti mišljenje povjerenstva da bi otkupio stan po povoljnijoj cijeni. Sam je sebi podvalio loptu, što je to - govori Milanović.

'Banožić je samo harlekinska figurica'

Novinari su usporedili rad njegove vlade s ovime sada, a Milanović rekao da je njegova vlada u vrijeme najteže financijske situacije nabavljala jeftino i pametno.

- Ma ja ne kažem da je to jednostavno, dovraga. To je posebno komplicirano kada nemate novaca, ali me ne slušate: frajer se pobrinuo za sebe, sebi plišane mede raspoređuje po uglovima Gundulićeve. Vi se možete vraćati na ono što je moja vlada napravila. 50-ak vozila su na nekoj ledini, ja od ove Vlade očekujem samo najgore, i to dobivamo. Moja vlada je nabavila višak, u tom broju nam nije trebalo. Banožić je tu samo harlekinska figurica, njega netko na ovo potiče i podržava ga, a to je Plenković. Imamo cijeli niz položaja koji nisu popunjeni - kazao je.

POGLEDAJTE VIDEO: MILANOVIĆ NAZVAO BANOŽIĆA BAKSUZOM

'Frajer Plenković bi proganjao koga, novinare? Što će ih mučiti kao Matiju Gupca? To je reket'
'Frajer Plenković bi proganjao koga, novinare? Što će ih mučiti kao Matiju Gupca? To je reket'

- Ne postoji ministar obrane, ja ga ne spominjem pa nemojte ni vi. On je običan pijun, harlekin. Ja sam na njegovu suglasnost imenovao kandidate koji nemaju strogo gledajući uvjete. Ako netko nije radio u toj struci, a predlažete ga, onda ga možete imenovati na dvije godine, ne četiri, tako smo se dogovorili. To je takva kronika laži i lopovluka, a frajer nije ni ispitan. U mojoj vladi ste imali jedan jedini slučaj trgovine utjecajem načelnice Porezne Uprave, usporedite to s ovom vlasti već sedmu godinu. U mojoj vladi nije bilo posla za DORH. Je li bilo? Nije bilo. Ili smo bili briljantni skrivači ili smo radili fantastičan posao - rekao je novinarima.

Slučaj u Zambiji: 'Bojim da se u ovom trenutku ne može više'

Komentirao je i slučaj Hrvata u Zambiji.

- Hrvatska ne može napraviti puno više po pitanju zaštite. Pitajte ovog, gejšu Sergeja Lavrova, on je navodno ministar vanjskih poslova. Nije da ta osoba koja bi bila dolje može tko zna što učiniti. Mislim da je to Jesenjin već poduzeo ili se objesio na luster kraj radijatora - rekao je Milanović.

HDZ je korupcija. Ali korupcija, nažalost, ipak nije samo HDZ
HDZ je korupcija. Ali korupcija, nažalost,  ipak nije samo HDZ

Pitali su ga može li Hrvatska napraviti više. 

- Bojim se da u ovom trenutku ne može više. Nije realno. Moraš se nekome obratiti za pomoć, to nije EU. Nisam primijetio da su Francuzi ili Nijemci, koji dolje imaju veleposlanstvo, prostru ćilim za nas, da nam pomognu. Kupujemo oružje od njih. Očekujem da daju krv za nas u Zambiji, ali ništa od toga - rekao je.

'Cajke ne volim, ali ih ne bih branio. Pa pola HDZ-a to sluša'

Dotaknuo se i zabrane narodnjaka u Puli i Osijeku.

POGLEDAJTE VIDEO: CAJKE SU OMILJENE U HDZ-U

- To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika je da to ne daju jer će tamo biti cajke. E, sad. Imali smo i koncert Thompsona u Puli prije deset i više godina, pa su isto neki raspravljali o tome. Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima. Ja bih im dao da imaju koncert. Publiku imaju, pa pola HDZ-a to sluša - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Milica Pavlović u Osijeku 00:58
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag