News

Komentari 168

'Prihvaćam kritike, ali ne mogu Jandrokovićeva podmetanja...'

'Prihvaćam kritike, ali ne mogu Jandrokovićeva podmetanja...'

Podsjetimo, 24sata su pisali kako je Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede, osigurao milijunske bonuse upravi Hrvatskih šuma i to je jedna od privilegija...

Što se tiče poslovanja Uprave, u periodu 2012.-2015., neto dobit je 383 milijuna kuna. Četiri godine prije bilo je 50-ak milijuna kuna. Na to je platila 125 milijuna kuna poreza, a i onda još 60 posto te dobiti. To govori o profesionalnosti ove Uprave, odrađeni su svi poslovi koji su trebali. Prihvaćam kritike oko bonusa koji su bili moguća nagrada. Nisam mogao znati 2012. da će biti tako dobri rezultati, rekao je u ponedjeljak Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede.

Podsjetimo, 24sata su pisali kako je Jakovina osigurao milijunske bonuse upravi Hrvatskih šuma i to je jedna od privilegija.

- Sve studije su pokazale kako je prije otkaza u Hrvatskim šumama bilo oko 3000 ljudi viška. Jasna je bila politika naše Vlade da su vode i šume nacionalno bogatstvo RH. Meni je puno važnije to što sada Vlada razmišlja o privatizaciji šuma. Do naše Vlade Hrvatske šume su služile kao bankomat za stranačko zapošljavanje. Snosim odgovornost, pozivam kolege koji su nestranački da povuku svoja potraživanja i da tako pokažu kako su profesionalno radili svoj posao. Oni koji žele zaraditi političke poene na ovome nek pogledaju što su napravili u 6 mjeseci ove Vlade - rekao je Tihomir Jakovina. 

- Prihvaćam kritike za bonuse koji su bili postavljeni kao moguća nagrada za poslovanje. Nisam 2012. mogao znati da će biti toliko dobri rezultati. Prihvaćam i dio kritika na moj račun i svoju odgovornost za propuste u sustavu, ali ne mogu prihvatiti podmetanja od Gordana Jandrokovića koji je do 2012. bio potpredsjednik Vlade kada su se isplaćivali višemilijunski iznosi upravama tvrti koje su imale loše poslovanje - dodao je Jakovina.

Osvrnuo se i na Petrova: "Gospodin Petrov je kao vrsni stručnjak u pregovorima sa sindikatima trebao znati da se ne govori o klasičnim otkazima, nego o odlascima u mirovinu i osobno uvjetovanim otkazima koji su bili suglasni sa sindikatom", rekao je Jakovina.

Pogledajte izjavu Jakovine.  

Najčitaniji članci