Obavijesti

News

Komentari 159

Prosvjedovalo tek par stotina ljudi, novi prosvjed je u subotu

'Okupacija Zagreba' je prošla samo s jednim šatorom kojeg su postavili aktivisti za prava životinja. Na prosvjedu je izbio manji incident nakon što je branitelj psovao

VIDEO

Pokret 15. listopad Hrvatska u subotu je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na drugom prosvjedu protiv financijskih moćnika okupio tek 300-tinjak ljudi.

- Ljuta sam na ljude, na nezainteresiranost. Nisam sigurna da je onima što sjede doma bolje, rekla je ogorčeno jedna od prosvjednica nezadovoljna slabim odazivom građana. Organizatori su još jednom napomenuli da su se na prosvjedu okupili ljudi različitih društvenih skupina, ujedinjeni u borbi protiv kapitalizma.

- Vrijeme je isteklo kapitalizmu, bankarima i političarima. Mi imamo vlast u svojim rukama, i mi ćemo se pobuniti. Naše vrijeme je došlo. Prosvjedi su bili u preko 80 zemalja, okupirane su newyorška i londonska burza. Danas možete sudjelovati u demokraciji. Svatko tko želi nešto reći može dobiti mikrofon. Onaj tko se boji može napisati na papirić, poručili su organizatori.

Nakon uvodnih govora, održali su plenum na kojem su građani raspravljali o točkama o kojima su odlučili na plenumu prošle subote. Zahtijevali češće referendume u na kojima bi Hrvati sami odlučivali o bitnim pitanjima, nadzor referenduma za ulazak u EU, zaštitu javnih dobara, reviziju mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te demokratizaciju HRT-a. Podršku prosvjednicima dalo je i 30-ak radnica Kamenskog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovdje smo jer se borimo za nešto bolje. Za nekog tko nas neće pljačkati. Mi smo ponižene, životarimo radeći svakakve poslove, a strah me za našu djecu - rekla je Đurđa Grozaj (54), koja je 35 godina radila u Kamenskom.

Do incidenta je umalo došlo kad je jedan od branitelja uzeo mikrofon i počeo psovati, no organizatori su ga uspjeli primiriti.

Priliku da ih se primijeti, vidjeli su i borci za prava životinja. Inicijativa Stop specizmu postavila je šator između prosvjednika. Izvjesili su natpis "I mi smo onih 99%". Došli su ukazati na prava životinja, ali podržati prosvjed. Nakon sat i pol, prosvjednike je sa Trga počela tjerati kiša. Novi plenum najavili su za iduću subotu, a pridružit će se i novom globalnom prosvjedu 11. studenog.

Prosvjedovalo se i u Puli, gdje se okupila tek nekolicina građana. Zapalili su zastavu EU.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag