Obavijesti

News

Komentari 31

Pravdu je čekala 16 godina: Država joj isplatila 17.570 eura

Pravdu je čekala 16 godina: Država joj isplatila 17.570 eura
1

Suprug Ane Brletić je tužio veterinarsku stanicu zbog neisplate plaća i doprinosa. Kad je on umro, supruga Ana i djeca, kao zakonski nasljednici, nastavili su spor

VIDEO

Ana Brletić (60) iz Velikog Grđevca dobila je spor pred Europskim sudom u Strasbourgu nakon sveukupno 16 godina suđenja.

Slijedom presude, Brletić je Republika Hrvatska sveukupno isplatila 17.570 eura, a u pravomoćnoj presudi između ostaloga je bilo rečeno da su hrvatski sudovi povrijedili načelo pravne sigurnosti. 

Zbog povrede konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, Republika Hrvatska je bila Brletić dužna 13.670 eura. 

U presudi je također napisano da je došlo do povrede Konvencije za zaštitu ljudskih prava, te da joj RH na ime materijalne štete mora isplatiti 9670 eura i na ime troškova i izdataka još 3900 eura.

Isto tako joj je isplaćeno i na ime nematerijalne štete 4000 eura uz sve poreze koji bi eventualno mogli biti zaračunati. 

Suprug tužio Veterinarsku stanicu Grubišino Polje

Naime, njezin suprug Elimir, ugledni veterinar je davne 1998. godine tužio Veterinarsku stanicu Grubišno Polje, za neisplatu plaća i doprinosa u iznosu od 24.500 kuna. 

Budući da je on u međuvremenu preminuo, supruga Ana i dvoje djece, kao zakonski nasljednici, nastavljaju spor koji je 2002. godine okončan pravomoćnom presudom u njihovu korist. 

Temeljem presude bivši je poslodavac nasljednicima pokojnog Elimira, koji  je radio u Veterinarskoj stanici 24 godine, na ime neisplaćenih plaća i doprinosa isplatio 24.500 kuna. 

Nakon toga Veterinarska stanica ustaje s kontra tužbom u kojoj traži povrat isplaćenog novca s kamatama zbog nezakonitog stjecanja imovinske dobiti. 

Općinski sud, a potom i Županijski sud, daju za pravo Veterinarskoj stanici, navodeći da A. Brletić mora vratiti 24.500 kuna uvećano za kamate. Što je iznosilo vrtoglavih 76.800 kuna. 

Uz to Veterinarska stanica stavlja hipoteku na njezine nekretnine. Kako su njezin zahtjev za reviziju odbili Vrhovni i Ustavni sud RH, ona u lipnju 2010. godine pokreće postupak u Strasbourgu, koji joj nakon gotovo četiri godine daje za pravo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...