Obavijesti

News

Komentari 38

Pravo na žalbu je jackpot jer bi Ivica osvojio godinu u Londonu

Pravo na žalbu je jackpot jer bi Ivica osvojio godinu u Londonu
5

Gazdi Todoriću je Hrvatska bila dobra dok je u njoj vodio svoj posao težak milijarde (u plusu ili minusu), ali hrvatskom pravosuđu ne vjeruje i tvrdi da ga politički ovdje proganjaju.

VIDEO

Na zemljopisnoj karti za Ivicu Todorića trenutačno postoje samo dva grada: London i Zagreb. Hoće li mu se “kolo sreće” osmjehnuti pa osvoji godinu u Londonu odlučit će u četvrtak britanski Visoki sud.

Pokretanje videa...

01:10

Ivica Todorić ovu odluku neće dočekati u sirotinjskom londonskom kvartu Acton prepunom džeparoša i sitnih lopova, jer se vratio u elitnu londonsku četvrt Belgravia, u kojoj je i ranije boravio.

Bit će mu bliže i doći do suda na kojem se danas odlučuje hoće li mu se odobriti pravo na žalbu na njegovo izručenje Hrvatskoj ili žalbu ipak neće moći podnijeti. Ako mu sud odobri pravo na žalbu, Gazda si je kupio barem još godinu dana u Londonu, daleko od hrvatskih istražitelja koji ga terete da je iz Agrokora izvukao 1,4 milijarde kuna. Tad će žalbu podnijeti Vrhovnom sudu i čekati njihovu odluku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ivica uskoro stiže kući: Sud će sutra odlučiti smije li se žaliti
Ivica uskoro stiže kući: Sud će sutra odlučiti smije li se žaliti

Todorić je sinoć za RTL preko SMS poruka poručio da ne zna kakva će biti odluka, da je pravni sustav u Londonu neovisan i da je pravna država uspostavljena stoljećima te da pravosuđe nije podložno pritiscima ili korupciji. Siguran je da će odluka suda biti pravedna. 

Vratio se u stari kvart u Londonu

Ako mu sud odbije pravo na žalbu, policajci bi ga mogli prepratiti u pritvor u kojemu će čekati izručenje Hrvatskoj. Postoji i mogućnost da ipak izručenje dočeka u svojem stanu. Kako nam je rečeno u pravnim krugovima, ako mu sud odbije pravo na žalbu, trebalo bi proći i desetak dana dok Hrvatska s Velikom Britanijom dogovori detalje izručenja. Hoće li to vrijeme provoditi u pritvoru ili u stanu, odlučit će sudac danas.

Britanski odvjetnici Todorića, Cherie Blair i James Hines, pripremili su i analizu hrvatskog pravosuđa koju je napravio bivši državni odvjetnik Željko Žganjer. Ukratko, oni smatraju da naše tužiteljstvo djeluje pod političkim pritiskom, da Todorić neće imati pošteno suđenje, da mu je država oduzela s namjerom Agrokor, što će dokazivati aferom Hotmail.

Iskusite čari Kulmerovih dvora: Iznajmljuje se dom Todorićevih
Iskusite čari Kulmerovih dvora: Iznajmljuje se dom Todorićevih

"Politički pritisak na tužiteljstvo"

“Zasad mi niste ponudili ništa novo “, rekao je prije mjesec dana sudac u Londonu kad su odvjetnici nastupili s tim argumentima, ali ipak im je dao mjesec dana da dostave isključivo nove dokaze.

U sudnici će biti pravi pravni sukob britanskih elitnih odvjetnika. Hrvatsku zastupa Claire Montgomery, žena koja je uspjela izboriti izručenje Juliana Assangea Švedskoj, a prošli put se nije pojavila na sudu. Todorića brani supruga bivšeg premijera Velike Britanije Tonyja Blaira i James Hines, oboje poznati po sprečavanju izručenja. Svi troje su tzv. “kraljičini odvjetnici”, imaju najviši status što se po stručnosti i ugledu može postići u Britaniji.

'Todorić nije izmislio ortački kapitalizam, niti s njime odlazi'
'Todorić nije izmislio ortački kapitalizam, niti s njime odlazi'

Kazneno prijavio i premijera

Njihov sat rada stoji oko 8500 kuna (1000 britanskih funti). Dok odvjetnicu Montgomery plaća britansko tužiteljstvo, a ne hrvatsko, Todorić sam plaća svoje odvjetnike, pa se opet postavlja pitanje novca koji ima jer su mu svi službeni računi blokirani. A mjesečni najam stana u Belgraviji stoji 20-ak tisuća kuna.

U Londonu ovaj put neće biti hrvatski odvjetnici Todorića - Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, jer, kako se vidi na Županijskom sudu, već imaju zakazana ročišta na koja planiraju doći. Ni DORH neće slati svojeg predstavnika u London. Dan uoči odluke Todorić je na svojem blogu objavio da je podignuo kaznene prijave protiv premijera, Martine Dalić, Ramljaka i još četvorice te se pitao je li i guverner član Borg grupe.

Dalić se povukla prije pet mjeseci

Nakon što su u javnost iscurili mailovi u kojima se vidi kako se tzv. Borg grupa dogovarala oko rješenja Agrokora, Dalić je u svibnju podnijela ostavku.

13 milijardi kuna manje vrijedile su Agrokorove bilance nego što je bilo prikazano.

235 milijardi milijardi kuna prikazano je 31. 12. 2015. da je Konzum imao dobiti. Bio je to samo jedan u nizu podataka koji nije bio točan

1.400,000.000 kuna Konzum je zapravo bio u gubitku na kraju 2015. godine, pokazala je revizija
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag