News

Komentari 343

VIDEO Prebeg u bolnici: Bilo je teško, a lijepo je biti na slobodi. Htio bih ponovno vidjeti sestru

VIDEO Prebeg u bolnici: Bilo je teško, a lijepo je biti na slobodi. Htio bih ponovno vidjeti sestru

Htio bih vidjeti sestru ponovno, a kad se slegnu svi dojmovi i doživljaji, moći ću reći više o svemu što se događalo ovih pet mjeseci, rekao je Hrvat koji je u srijedu oslobođen zajedno s još devet zarobljenika

Nakon što je zajedno s još devet zarobljenika oslobođen u srijedu, Vjekoslav Prebeg sletio je u četvrtak u Zagreb avionom iz Saudijske Arabije. U zračnoj luci Franjo Tuđman dočekala ga je i Hitna pomoć koja ga je odvezla u KB Dubrava. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Pet mjeseci je bilo jako teško i konačno biti na slobodi je jako lijepo - rekao je Prebeg novinarima na ulazu u bolnicu.

- Htio bih vidjeti sestru ponovno, a kad se slegnu svi dojmovi i doživljaji, moći ću reći više o svemu što se događalo ovih pet mjeseci - dodao je Prebeg.

U kratkoj izjavi rekao je kako se osjeća dobro, ali da će liječnici za svaki slučaj napraviti neke pretrage kako bi bili sigurni da je zdrav.

Naime, u ramenu ima šrapnel, a navodno i ozljede nosa.

Podsjetimo, Prebeg je oslobođen uz još devet zatvorenika iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Švedske i Maroka. Saudijska Arabija je posredovala pri oslobađanju zarobljenika.  

Prijetila mu je smrtna kazna u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjecku zbog sudjelovanja u ratu na ukrajinskoj strani. Na sudu je iskazao da je nedužan. Suđenje je trebalo početi sljedećeg mjeseca.

Najčitaniji članci