News

Komentari 77

Pred kamerama ustrijelio telad jer ''tržište ne treba mužjake''

Pred kamerama ustrijelio telad jer ''tržište ne treba mužjake''

Farmer Jimmy Doherty bez imalo osjećaja je ubio tri muška telca pred kamerama u emisiji Channela 4. Kaže kako to radi stalno jer tržište ne treba mušku telad

Stravične scene ubijanja muške teladi šokirale su gledatelje programa Channel 4, piše Daily Mail. Poljoprivrednik i farmer Jimmy Doherty u emisiji koja je emitirana u utorak oko 21.30 sati objašnjavao je kako na godinu ustrijeli više od 90.000 muške teladi odmah nakon dolaska na svijet jer, kako kaže, njih tržište ne treba. 

Tema emisije bile su brutalnosti u mliječnoj industriji. Scene u kojima Doherty bez imalo suosjećanja strijelja mlade telce bila je prebrutalna za mnoge gledatelje koji su se požalili na program. Već nakon prve epizode emisije ''Jimmy and Giant Supermarket'' 60-ak gledatelja sa zgražanjem je nazvalo  Channel 4 i opisalo emisiju kao ''bolesnu'', ''užasnu'' i izuzetno uznemirujuću. 

Doherty je pojasnio kako se telci umjesto ubijanja mogu iskoristiti za uzgoj goveđeg mesa, no zbog bolesti koje su se pojavljivale posljednjih godina, tržište na muške telce i dalje gleda kao na otpad.

Glasnogovornik televizije Channel 4 rekao je kako smatraju važnim publici prikazati realnost industrije, koliko god ona bila brutalna. Istaknuo je kako je emisiji prethodilo upozorenje o brutalnom sadržaju te da su životinje ubijene na ''humani način''.

Najčitaniji članci