Obavijesti

News

Komentari 0

Predrag Matić i Karlo Ressler su u užem izboru za 'EU Oscara'

Predrag Matić i Karlo Ressler su u užem izboru za 'EU Oscara'
1

Stručni žiri analizirat će doprinos i rad nominiranih zastupnika u svim kategorijama, a dodjela nagrada održat će se 29. lipnja u Bruxellesu

VIDEO

Dvoje hrvatskih eurozastupnika, Karlo Ressler (EPP/HDZ) i Predrag Fred Matić (S&D/SDP) ušli su u uži izbor za nagradu MEP awards, poznatiju kao 'EU Oscar' koja se svake godine dodjeljuje najuspješnijim eurozastupnicima i eurozastupnicama u određenim kategorijama, objavio je u srijedu Parliament Magazine.

Ressler je nominiran u kategoriji doprinosa gospodarskom oporavku i razvoju Europske unije. Zastupnik iz redova pučana smatra to "priznanjem" ne samo njemu, već i njegovim kolegama i suradnicima i vidi to kao "još jedan dodatan motiv, poticaj" za budućnost.

Ressler, najmlađi izvjestitelj za proračun u povijesti EP-a, pregovarao je u ime Parlamenta o proračunu za 2022. godinu - o 170 milijardi eura vrijednim programima za poduzetnike, poljoprivrednike, lokalne zajednice i ostale korisnike u svim dijelovima Europe, a glavni fokus proračuna bio je na potpori malom i srednjem poduzetništvu i ulaganjima u znanosti, digitalizaciju i sigurnost. Proračun je uvećan za 480 milijuna eura u odnosu na prvi prijedlog.

Vlada odobrila državno jamstvo 3. maju za završetak brodova
Vlada odobrila državno jamstvo 3. maju za završetak brodova

"Taj rezultat od 480 milijuna eura više od prijedloga Komisije nije nešto uobičajeno u tim pregovorima, a pogotovo nije nešto uobičajeno u situaciji u kojoj smo bili prošle godine kada se prvi put formirala jedna paralelna tračnica tih rekordnih investicija kroz Mehanizam oporavka i otpornosti", rekao je Ressler Hini.

Socijaldemokrat Matić jedan je od četvero kandidata koji se bore za nagradu za najboljeg zastupnika u kategoriji zaštite ljudskih prava. Matić je bio izvjestitelj EP-a za rezoluciju o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima žena i vjeruje da je upravo ta rezolucija zaslužna za ulazak u najuži krug za osvajanje 'EU Oscara' čime je "ugodno iznenađen".

Vlada usvojila paket od pet milijardi kuna za ublažavanje poskupljenja energenata
Vlada usvojila paket od pet milijardi kuna za ublažavanje poskupljenja energenata

"Ta rezolucija je izazvala veliku buru. Sa strane desnice negativnu, sa strane ljevice pozitivnu. I ta rezolucija je jedan od najznačajnijih dokumenata koji je Europski parlament donio u zadnjih 10, 15, 20 godina. Naravno da su značajniji po svojoj važnosti dokumenti koji govore o financijama jer iz toga se crpe sve daljnje aktivnosti, ali ovaj je izazvao toliki interes da je u jednom trenutku pokojni predsjednik EP-a David Sassoli s papom Franjom razgovarao i o toj temi", rekao je Matić Hini.

Rezolucija je izglasana u lipnju prošle godine, a njome se poziva da države članice osiguraju siguran i legalan pobačaj i istaknuto je da je "potpuna zabrana ili uskraćivanje skrbi u vezi s pobačajem oblik rodno uvjetovanog nasilja". Rezolucijom se također apelira se na države članice da uvedu "sveobuhvatni" seksualni odgoj za mlade, da se omogući bolja dostupnost kontracepcijskih sredstava i da se osigura bolji pristup proizvodima za menstrualnu higijenu ukidanjem oporezivanja.

Stručni žiri analizirat će doprinos i rad nominiranih zastupnika u svim kategorijama, a dodjela nagrada održat će se 29. lipnja u Bruxellesu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa