Obavijesti

News

Komentari 149

Predsjednica o novoj većini: 'Ideologiju ostavite po strani!'

Predsjednica o novoj većini: 'Ideologiju ostavite po strani!'
5

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović u Karlovcu je za medije komentirala novu parlamentarnu većinu te istaknula kako je vrijeme se ideologija ostavi po strani.

VIDEO

- Pozdravljam konstituiranje nove parlamentarne većine i imenovanje ministara. Hrvatska nema vremena za čekanje, izgubili smo previše vremena u ovih nekoliko izbora.  Promjena vlada, tehničke vlade, sve je to bilo neplodno razdoblje, izjavila je predsjednica u Karlovcu te naglasila kako je krajnje vrijeme da se vladajući 'uhvate posla'. 

svetiste

- Treba se uhvatiti posla i postići nacionalni konsenzus, prestati se baviti ideologijom i početi se baviti stvarnim pitanjima. Demografijom, odlaskom mladih, obranom,  nacionalnom sigurnošću, gospodarstvom i privlačenjem ulaganja u Hrvatsku. Čeka nas i turistička sezona, važno je da budemo percipirani kao stabilna država, rekla je za predstavnike medija Kolinda Grabar - Kitarović. 

- Ideologiju treba ostaviti po strani, neću ulaziti u sastav koalicije. To je na premijeru i partnerima. Kada postoji dobra volja i ciljevi koji se žele ostvariti, vjerujem da bilo koja koalicija može funkcionirati, a ideoloških problema ne smije biti ni kod kurikularne reforme. 

Cjelovita reforma obrazovanja mora biti depolitizirana i deideologizirana

 Osvrnula se i na pitanje kurikularne reforme nakon imenovanja nove ministrice znanosti i obrazovanja. Blaženke Divjak te budućnost kurikularne reforme, naglasivši kako je to važno pitanje o kojem se mora postići nacionalni konsenzus.

"Kurikularna reforma  odnosno cjelovita reforma obrazovanja mora biti apsolutno  depolitizirana i deideologizirana i to je jedno od pitanja o kojem moramo postignuti nacionalni konsenzus. Moramo doista 'sprintati' da bi uhvatili druge države, koje su promijenile svoje školstvo i koje su zbog toga postigle veći gospodarski rast, otvaraju nova radna mjesta s dodanom vrijednošću. U tim državama mladi ljudi ostaju, a ne odlaze", rekla je.

svetiste

 Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prijepodne je posjetila karlovačku udrugu "Jak kao Jakov“, koja skrbi o potrebama djece oboljele od malignih bolesti, obišla je karlovačku tržnicu, te Slatkovodni akvarij "Karlovac Aquatika".

 Nazočila je i svetoj misi u čast 330. obljetnice izbora Svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske i 30. obljetnice  Nacionalnog svetišta Svetoga Josipa koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.  Uz vjerničko mnoštvo, zajedno s predsjednicom Republike na misi su bili i ministri Nadom Murganić, Tomom Medvedom, saborska zastupnica Marija Jelkovac, karlovački župan Damirom Jelićem te karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...