Obavijesti

News

Komentari 301

Predsjednici je u planu posjet Istri, ali od Brijuna ipak ništa

Predsjednici je u planu posjet Istri, ali od Brijuna ipak ništa
6

Kolinda Grabar Kitarović želi u mandatu Ured predsjednice privremeno preseliti i u ostale dijelove Hrvatske, a želja joj je obići cijelu zemlju. Zasad se vratila u Zagreb

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon deset dana u Dalmaciji, gdje je radno provela godišnji odmor, vratila se u Zagreb. Na posao će do daljnjega dolaziti u svoj ured na Pantovčaku.

Iako se najavljivalo da će predsjednica nakon splitske Lore ured preseliti na dva tjedna u vojni objekt na Brijune, od toga neće biti ništa. U Uredu predsjednice tvrde da ta lokacija kao domaćin “mobilnom uredu” predsjednice nije ni bila u planu.

- Predsjednica je jednom prilikom rekla da će po istom principu kao Dalmaciju posjetiti i Istru. Upravo je ta regija visoko na listi prioriteta kao sljedeća destinacija. Predsjednica bi tamo trebala biti smještena u vojnom objektu u Pazinu ili u Puli. Brijuni nisu ni bili u planu - rečeno nam je u Uredu predsjednice.

Želja joj je obići cijelu zemlju

Kad će se ured ponovno privremeno preseliti iz Zagreba, za sada nije precizirano. Napominju da to može biti u rujnu, do kraja godine ili će se čak ostaviti za proljeće iduće godine. Osim Istre plan Kolinde Grabar Kitarović je u mandatu Ured predsjednice privremeno preseliti i u ostale dijelove Hrvatske, a želja joj je obići cijelu zemlju. Moguće je da u neke dijelove ode i nekoliko puta, a sve ovisi o problemima na terenu.

Na Pantovčaku se moglo čuti da je Kolinda Grabar Kitarović jako zadovoljna te da se privremeno preseljenje u Split pokazalo kao učinkovit model kojim se ljudima pruža prilika da predsjednici izravno kažu mišljenje o stanju u zemlji jer velik broj ljudi nije u mogućnosti doći do Zagreba. Navode i da je “ovo primjer decentralizacije u praksi”. Prije privremenog preseljenja u Split predsjednica je kao razlog navela i mnogobrojna događanja u Splitu i okolici.

- Da ne bismo mi dalje zakrčivali promet na autocesti mislim da je racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti puno lakše, nećemo se morati toliko voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima. Boravak u Lori ne košta ništa - izjavila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 301
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima