Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
301 komentara

Predsjednici je u planu posjet Istri, ali od Brijuna ipak ništa

Kolinda Grabar Kitarović želi u mandatu Ured predsjednice privremeno preseliti i u ostale dijelove Hrvatske, a želja joj je obići cijelu zemlju. Zasad se vratila u Zagreb

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
301 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon deset dana u Dalmaciji, gdje je radno provela godišnji odmor, vratila se u Zagreb. Na posao će do daljnjega dolaziti u svoj ured na Pantovčaku.

Iako se najavljivalo da će predsjednica nakon splitske Lore ured preseliti na dva tjedna u vojni objekt na Brijune, od toga neće biti ništa. U Uredu predsjednice tvrde da ta lokacija kao domaćin “mobilnom uredu” predsjednice nije ni bila u planu.

- Predsjednica je jednom prilikom rekla da će po istom principu kao Dalmaciju posjetiti i Istru. Upravo je ta regija visoko na listi prioriteta kao sljedeća destinacija. Predsjednica bi tamo trebala biti smještena u vojnom objektu u Pazinu ili u Puli. Brijuni nisu ni bili u planu - rečeno nam je u Uredu predsjednice.

Želja joj je obići cijelu zemlju

Kad će se ured ponovno privremeno preseliti iz Zagreba, za sada nije precizirano. Napominju da to može biti u rujnu, do kraja godine ili će se čak ostaviti za proljeće iduće godine. Osim Istre plan Kolinde Grabar Kitarović je u mandatu Ured predsjednice privremeno preseliti i u ostale dijelove Hrvatske, a želja joj je obići cijelu zemlju. Moguće je da u neke dijelove ode i nekoliko puta, a sve ovisi o problemima na terenu.

Na Pantovčaku se moglo čuti da je Kolinda Grabar Kitarović jako zadovoljna te da se privremeno preseljenje u Split pokazalo kao učinkovit model kojim se ljudima pruža prilika da predsjednici izravno kažu mišljenje o stanju u zemlji jer velik broj ljudi nije u mogućnosti doći do Zagreba. Navode i da je “ovo primjer decentralizacije u praksi”. Prije privremenog preseljenja u Split predsjednica je kao razlog navela i mnogobrojna događanja u Splitu i okolici.

- Da ne bismo mi dalje zakrčivali promet na autocesti mislim da je racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti puno lakše, nećemo se morati toliko voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima. Boravak u Lori ne košta ništa - izjavila je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message