Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
192 komentara

Predsjednički izbori: Tomo je nagovara, a ona se još nećka

Dobila je sigurnu ponudu za još godinu dana u NATO-u, no imponira joj Pantovčak. U HDZ-u tvrde da je Kolinda Grabar Kitarović siguran kandidat stranke za predsjednika

Nina Đurđević/Pixsell
Foto: Nina Đurđević/Pixsell
192 komentara

Dok i SDP-u i HDZ-u pada rejting, u najvećoj opozicijskoj stranci su posljednjih dana jako veseli. Kažu da imaju “asa u rukavu” za pobjedu na skorašnjim predsjedničkim izborima. Riječ je o Kolindi Grabar Kitarović, koja je, čini se, barem prema riječima HDZ-ovaca, nakon niza medijskih nagađanja, zaista pristala suprotstaviti se Ivi Josipoviću.

- Imamo kandidatkinju za predsjednicu. Kolinda je pristala, sve je dogovoreno - rekao je izvor iz HDZ-a blizak šefu Tomislavu Karamarku. Kaže da je nakon mjeseci pregovora napokon pristala jer su udovoljeni njezini uvjeti. Tako je navodno osiguran novac za kampanju, a u slučaju poraza osigurat će joj dobru poziciju. Jedan od uvjeta je i da će sama moći odabrati najbliže suradnike i tim za kampanju.

- No ono što je zapravo presudilo da pristane suprotstaviti se Josipoviću 2015. godine jest Karamarkova dosljednost u izboru kandidata za predsjednika države.

- Uvidjela je da je ona ono što HDZ hoće i treba na predsjedničkim izborima. Karamarko nije ozbiljno pregovarao ni s jednim drugim kandidatom. Ozbiljan izbor nisu bili ni Željko Reiner ni Nikica Valentić, iako se o njima pisalo. No, iako je sve to izašlo u medije, moguće je i da to su oni sami puštali. 

>>>Više pročitajte u Expressu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message