Obavijesti

News

Komentari 66

'Predsjednik Vlade će sve to riješiti. On će biti Superman!'

'Predsjednik Vlade će sve to riješiti. On će biti Superman!'
1

Iz Sabora su stigle prve reakcije zastupnika na odluku suda u Švicarskoj koji je odbio zahtjev za poništenjem arbitraže koju je Hrvatska izgubila od MOL-a

VIDEO

Petrov: Vjerujem da će predsjednik Vlade, 'ja mogu što hoću', sve to riješiti

Božo Petrov (Most) kazao je kako je švicarski sud presuđivao po formalnom sadržaju ne gledajući pravu bit spora.

- Nije gledao je li se mitom i korupcijom dobio nemoralni ugovor. Barem jedna sličnost s hrvatskim sudom. Jedni i drugi gledaju neku drugu bit, a ne onu pravu - rekao je Petrov. 

Odluka suda ga, kaže, nije iznenadila. Upitan je li odluka mogla biti drugačija, s obzirom na odluku hrvatskog Ustavnog suda poručio je da mu je žao zbog te odluke jer su, ističe, time pripomogli da se donese ovakav pravorijek o arbitraži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem da će predsjednik Vlade, 'ja mogu što hoću', sve to riješiti. On će biti Superman i ne trebamo se bojati - zaključio je Petrov.

Grčić: Sve što je bilo presudno dogodilo se u mandatu prethodne dvije HDZ-ove Vlade

Još jedan neuspjeh ove Vlade, prvi je komentar Branka Grčića (SDP) na odluku švicarskog suda. 

- Taj neuspjeh će nas stajati nešto novca. Za građane je to 2,5 milijuna kuna i to je nešto što govori da uz sve probleme koji prate Vladu vezano za  Agrokor, treba određenu pažnju posvetiti i rješavanju problema Ine - izjavio je. 

Naveo je da se Vlada ne uspijeva adekvatno nositi s gomilom problema koje ima. Na pitanje u kojoj mjeri je ovakva odluka odgovornost i SDP-ove Vlade s obzirom na to da je arbitraža pokrenuta u mandatu Zorana Milanovića, Grčić je uzvratio: 

- Arbitraža je pokrenuta u tom periodu, ali sve što je bilo presudno dogodilo se u mandatu prethodne dvije HDZ-ove Vlade, one Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića. Zadnji put u travnju kada je bila prva odluka suda premijer je najavio da tu postoje ozbiljni procesni problemi i da će vjerojatno ta žalba koju su pripremili stručnjaci uroditi plodom. Nažalost, to se nije dogodilo - ustvrdio je.

Šuker: Milanovićeva vlada je to postavila na krivim temeljima

Ivan Šuker (HDZ) kazao je da ga sada zanima komentar onih koji su prije godinu dana uvjeravali javnost da sjajno stojimo na arbitraži, ali isto tako i onih koji su pokrenuli arbitražu odnosno odgovore kako su je pripremili.  

- Očigledno da oni koji su pokretali arbitražu, dakle Milanovićeva vlada su to postavili na krivim temeljima i nažalost situacija je završila ovako. U samoj žalbi ne može se puno stvari okrenuti i izmijeniti. Ova Vlada je pokušala spasiti što se spasiti da. Kakva bi bila logika da Vlada nije uložila žalbu - izjavio je Šuker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu