News

Komentari 29

Predsjednikova Ahilova peta: Ne želi na operaciju jer se boji

Predsjednikova Ahilova peta: Ne želi na operaciju jer se boji

Nakon što je imao konjuktivitis na desnom oku, Ivi Josipoviću su se opet pojavili problemi. Riječ je o masnom tkivu koje je nastalo zbog opuštanja očnog mišića

Ivo Josipović prebolio je neugodni konjunktivitis na desnom oku prošle godine, a posljednje vrijeme može se primijetiti kako mu je oko opet natečeno. Večernji list poslao je upit pročelnici Predsjednikova kabineta Danici Juričić Spasović.

- Predsjednik ne boluje od bolesti oka, već ima oteklinu kapka što je posljedica ranije snažne upale koja je izliječena antibioticima. Predsjednik redovito obavlja kontrole općeg zdravstvenog stanja. Svi su nalazi u okviru normi te ne upućuju na postojanje neke bolesti, uključivši i bolesti oka. Oteklinu kapka desnog oka liječi oblozima i kapima - rekla je.

Liječnik koji je želio ostati anoniman otkrio je kako nije riječ o ozbiljnim problemima, već da predsjednik ima problema s masnim tkivom koje je nastalo zbog opuštanja jednog očnog mišića. Dodaje kako je riječ o isključivo estetskom problemu te da nema problema s vidom. 

Moguće je da su sadašnje komplikacije s mišićem nastale i kao posljedica jake upale koja nije liječena na vrijeme.

Problem se može riješiti rutinskom operacijom, ali se predsjednik premišlja jer se 'malo boji'. Ipak, postoji mogućnost da ode na operaciju ovoga ljeta. Nakon operacije imat će podljeve desetak dana kao da ima 'šljivu na oku od udarca šakom'. 

Predsjednik je neodlučan, a ne pomažu mu ni različita liječnička mišljenja. Naime, neki stručnjaci smatraju kako se problem može riješiti kapima i oblozima. 

Liječnik je dodao kako se ovakva oteklina može pojaviti i kod malignih bolesti mozga, što na sreću nije slučaj. 

Najčitaniji članci