Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Prekinuli potragu za nestalom argentinskom podmornicom

Kako se procjenjuje da je posada unutar podmornice San Juan imala zalihe kisika s kojima je mogla preživjeti samo sedam dana u slučaju da je potonula na dno, potraga je i službeno prekinuta

An Argentine Navy airplane is seen as it flies over the Atlantic Ocean during the search for the ARA San Juan submarine missing at sea
Foto: HANDOUT
13 komentara

Argentina je obustavila potragu za četrdeset i četiri člana posade podmornice koja je nestala prije 15 dana u Atlantskom oceanu, objavila je argentinska mornarica.

Kako se procjenjuje da je posada unutar podmornice San Juan imala zalihe kisika s kojima je mogla preživjeti samo sedam dana u slučaju da je potonula na dno, potraga je i službeno prekinuta.

"Prošlo je dvostruko više dana od mogućnosti da posada ipak bude spašena. Unatoč sveobuhvatnoj potrazi nismo uspjeli locirati podmornicu", kazao je glasnogovornik argentinske mornarice Enrique Balbi. 

Članovi obitelji nestalih mornara reagirali su dvojako - neki su ljuti što im je Mornarica lagala već sedam dana da postoji nada da će njihovi najbliži biti spašeni, a drugi još vjeruju i mole se za čudo.

Prilikom zadnjeg kontakta posada podmornice je prijavila prodor vode, a međunarodni stručnjaci vjeruju da je potopljena zbog implozije unutar same podmornice.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message