Obavijesti

News

Komentari 7

Preko osam milijuna slučajeva zaraze koronom: 'Zabrinuti smo za Latinsku Ameriku, ali i Kinu'

Preko osam milijuna slučajeva zaraze koronom: 'Zabrinuti smo za Latinsku Ameriku, ali i Kinu'
1

Kina je prošli tjedan prijavila novo izbijanje u Pekingu, nakon više od 50 dana bez ikakvih slučajeva u tom gradu. Sada je potvrđeno više od 100 slučajeva, poručili su iz Svjetske zdravstvene organizacije

VIDEO

Broj slučajeva koronavirusa u svijetu prešao je osam milijuna, s velikim rastom broja zaraženih u Latinskoj Americi, pokazuju podaci agencije Reuters.

Prvi je slučaj prijavljen u Kini početkom siječnja i do početka svibnja broj zaraženih je skočio na četiri milijuna. Međutim, trebalo je samo pet tjedana da se brojka udvostruči na osam milijuna slučajeva.

POGLEDAJTE VIDEO: Brazil teško pogođen korona virusom 

Pokretanje videa...

01:16

Globalni smrtni slučajevi iznose preko 434.000, a udvostručili su se u sedam tjedana.

Sjedinjene Države i dalje vode u svijetu s najvećim brojem infekcija, oko dva milijuna ili 25% svih prijavljenih slučajeva, te sa 116.000 smrtnih slučajeva.

Međutim, epidemija najbrže raste u Latinskoj Americi, koja sada čini 21% svih slučajeva.

Broj umrlih u Brazilu od koronavirusa porastao je na gotovo 44.000, prema podacima ministarstva zdravstva, čime je Brazil skočio na drugo mjesto, dok je zaraženih oko 900.000. Međutim, vjeruje se kako su brojke u najvećoj zemlju Južne Amerike daleko veće zbog nedostatka široko rasprostranjenog ispitivanja.

Unatoč ozbiljnosti epidemije, mnoge brazilske države i gradovi započeli su ublažavanje pravila socijalne distancije posljednjih tjedana uslijed sve jačeg umora javnosti i opetovanih zahtjeva predsjednika Jaira Bolsonara da se ekonomija pokrene.

FILE PHOTO: Worker in protective suit checks temperature of a truck driver entering the Xinfadi wholesale market, as the country is hit by an outbreak of the novel coronavirus disease (COVID-19), in Beijing

U ponedjeljak je Mike Ryan, stručnjak Svjetske zdravstvene organizacije za izvanredne situacije, rekao da Latinska Amerika ostaje razlog za zabrinutost.

- Brazil se ne može izdvojiti u Americi. Postoje mnoge druge države poput Meksika, Čilea i drugih, koje su imale značajan broj slučajeva i nastavljaju s porastom epidemije - rekao je.

- Opisao bih situaciju u Srednjoj i Južnoj Americi kao zabrinjavajuću.

Meksiko je prešao preko 150.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa i 17.580 smrtnih slučajeva.

Worker in protective suit holds a thermometer as he checks cars entering the Xinfadi wholesale market, as the country is hit by an outbreak of the novel coronavirus disease (COVID-19), in Beijing

Kina se također, bori sa ponovnom pojavom virusa. Nakon gotovo dva mjeseca bez novih infekcija, u glavnom gradu Pekingu otkriveno je više od 100 novih slučajeva.

- Kina je prošli tjedan prijavila novo izbijanje u Pekingu, nakon više od 50 dana bez ikakvih slučajeva u tom gradu. Sada je potvrđeno više od 100 slučajeva - rekao je generalni direktor WHO-a, Tedros Adhanom Ghebreyesu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora