News

Komentari 11

Prekrasan prizor na slapu Krčić: 'Čitavi dio oko slapa pretvorio se u jednu zaleđenu bajku'

Prekrasan prizor na slapu Krčić: 'Čitavi dio oko slapa pretvorio se u jednu zaleđenu bajku'

Zadarski fotograf Marin Pitton našao se na najpopularnijoj destinaciji ovog vikenda, a to je upravo slap Krčić. Tamo je uslikao prizore oko predivnog slapa koji se ne mogu vidjeti svakoga dana...

Ovo je rezultat kombinacije niskih temperatura, vjetra i vode, u ovom slučaju sa slapa, otkriva nam zadarski fotograf Marin Pitton koji se tijekom hladnog vikenda uputio na slap Krčić kraj Knina. 

POGLEDAJTE VIDEO

Slap Krčić je 22 metra visok vodopad na sjeveru kninskog polja. Rijeka Krčić njime se spušta u Krku, a mještani ga nazivaju i Veliki buk i Turopoljski buk. 

Prostor oko slapa se, zbog niskih temperatura, tijekom vikenda potpuno zaledio.

-  Čitav dio oko slapa pretvorio se u jednu zaleđenu bajku - napisao je fotograf na svom Facebook profilu. 

Kao što je bilo ranije najavljeno, temperature su u Hrvatskoj dostizale i nevjerojatnih -20 Celzijevih stupnjeva, a najhladniji dio Dalmacije bio je upravo Knin. 

Zadarski fotograf Marin, prati meteorologiju od 2010. godine, stoga je vrlo upućen u pojave koje bi se mogle dogoditi.

Kako kaže za njega je ovo sasvim normalno no, slap Krčić je baš radi zaleđenog prizora postao popularna destinacija zaljubljenika u prirodu. 

- Bilo je puno ljudi, hodali su po zaleđenoj šetnici, razgledavali i fotkali se - rekao nam je fotograf koji je Krčić posjetio sa svojom suprugom. 

Marin kaže kako ovo nije prvi put da se ovaj prelijepi slap kod Knina zaledio, a slični prizori se mogu pronaći diljem Hrvatske. 

- Virtualan svijet u kojem trenutno živimo čini da ovakve normalne pojave postaju senzacija - zaključio je fotograf. 

Najčitaniji članci