News

Komentari 102

Premijer Plenković je poručio novinarki: 'Slatki ste, Damira'

Premijer Plenković je poručio novinarki: 'Slatki ste, Damira'

Premijerov komunikacijski gaf izazvao je val reakcija na društvenim mrežama, a mnogo korisnika odgovor je ocijenilo neprimjerenim i seksističkim

Nakon sastanka u HDZ-u u utorak na kojem se raspravljalo o velikoj aferi Milijana Brkića, premijer Andrej Plenković obratio se novinarima. Možda bolje da nije, jer je premijer u jednom trenutku izgubio živce i novinarki RTL-a Damiri Gregoret odgovorio: Slatki ste!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nakon niza pitanja premijeru o činjenici da u policijskim dokumentima stoji kako je njegov zamjenik, Milijan Brkić dojavljivao kriminalcima da su pod policijskim nadzorom, Gregoret je pitala smatra li premijer da je tonormalno, odnosno uobičajeno.

Na njezino pitanje premijer je mrtav-hladan odgovorio: 'Slatki ste, Damira' i potom završio razgovor s novinarima.

Premijerova reakcija zabavila je i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Naime, Jandroković se neposredno nakon premijerova odgovora slatko nasmijao, što su zabilježile televizijske kamere. 

Premijerov komunikacijski gaf izazvao je val reakcija na društvenim mrežama, a mnogo korisnika odgovor je ocijenilo neprimjerenim i seksističkim.

'Što biste vi htjeli, Jagoda?'

Ništa bolje nije prošla ni novinarka Novog lista Jagoda Marić. Nakon što je Plenković objašnjavao da se kod afere Milijana Brkića i curenja povjerljivih informacija u kontekstu unutarstranačkih obračuna izjavio da to nije metodologija za koju itko može implicirati da je metodologija rada HDZ-a. novinarka Marić je zaustila: 'Nije baš, ali...' premijer ju je prekinuo i odgovorio:

'Što nije, Jagoda, recite? Što vas muči? Šta biste vi htjeli?'

Svaki tjedan imamo jednu priču o zamjeniku predsjednika HDZ-a i da se nitko u stranci oko toga ne brine - komentirali su reporteri. Na pitanje što se događa, tko to pušta, zašto pušta, premijer je odgovorio: 'Pa dobro, kako da ja znam tko to pušta? Što vi mislite, da sam ja neki mađioničar?'

Na komentar da novinara da u glavni vrti neke teorije tko bi to mogao biti, Plenković je odgovorio: 'Pa recite vi meni, pomozite'.

Upitan ima li on bilo kakve ideje o tome izjavio je da 'apsolutno ne spekulira o takvim stvarima'.

Potom je rezolutno zaključio: 'Pouzdano znam da to nema veze s aktivnošću HDZ-a.'

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Najčitaniji članci