Obavijesti

News

Komentari 66

Premijer slikovito opisao: Put po sredini zna biti kriv nekad

Premijer slikovito opisao: Put po sredini zna biti kriv nekad
6

Premijer Milanović potpisao je Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije. Komentirao je kako su vremena teška, a mirovine su male

VIDEO

Premijer Zoran Milanović je u utorak potpisao s predstavnicima umirovljeničkih udruga i sindikata Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije. Poručio je građanima treće životne dobi kako im jamči da će mirovine ostati kakve su i sada. Tportal javlja kako su Sporazum u ime predstavnika umirovljenika potpisali predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Nožarić, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović i predsjedavajući Koordinacije umirovljeničkih udruga Mario Tocauer.

- Vremena su teška i zahtjevna, a mirovine su male. Ne možemo ih povisivati jer za to nema uvjeta, baš kao ni za plaće. Jedino što možemo jamčiti da i ovakve male, mirovine ostanu kakve jesu. Bez gospodarskog rasta i novog zamaha u društvu i ekonomiji nema ničega - rekao je premijer. Podsjetio je i kako je Hrvatska društvo u kojem radi premalo ljudi te premalo njih stvara društveni dohodak. 

Komentirao je i pad kreditnog rejtinga te je podsjetio kako je prije nekoliko mjeseci kada su nam povisili kreditni rejting pozivao da se ne stvara euforija. 

- Kreditni rejtinzi su mehanizmi određenih interesa koji su legitimni, a mi kao političari moramo ići po sredini. No, ići striktno po sredini nije jamstvo pravog puta, jer put po sredini zna biti kriv. Između Hvara i Šćedra imate po sredini hrid i tko ne pazi – nasuče se. Stoga, moramo tražiti pravi put, jer on nije geometrijska sredina, nego negdje između toga - objasnio je slikovito premijer.

>>> Više pročitajte na Tportalu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature