News

Komentari 7

Premijer u Koprivnici o infrastrukturnim projektima. Posjetio je i Podravku

Premijer u Koprivnici o infrastrukturnim projektima. Posjetio je i  Podravku

Premijer Andrej Plenković u Koprivnici sastao s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem s kojima je razgovarao i o infrastrukturnim projektima

Podravka je jedna od najznačajnijih hrvatskih prehrambenih kompanija, a poslovni rezultati te tvrtke za prošlu godinu su jako dobri - dobit Podravka grupe iznosila je 247 milijuna kuna, rekao je premijer u izjavi novinarima nakon razgovora s predsjednicom Uprave Podravke Martinom Dalić i članovima Uprave.

Plenković je istaknuo i da Podravka ima oko 6000 zaposlenih, a prosječna je plaća 6.000 kuna, što je jako visoko s obzirom na strukturu zaposlenih.

Radnici će dobiti i prosječno za 400 kuna veću plaću za travanj, rekao je premijer, izdvajajući i podatak da je cijena dionici Podravke na Zagrebačkoj burzi u prvih nekoliko mjeseci ove godine skočila za više od 15 posto. 

"Kompanija je zdrava, izvozno orijentirana, s prepoznatljivim brandovima i kvalitetom, gleda kako plasirati proizvode na tržišta srednje i zapadne Europe i biti generator poslovanja u prehrambenoj industriji i poljoprivredi u Hrvatskoj", istaknuo je, dodajući i kako se radi na racionalizaiji poslovanja.

Uz premijera u Koprivnici je bila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je, kako je prenio Plenković, najavila niz korisnih mjera koje će biti korisne i za razvoj Podravke, a u skladu sa strategijom razvoja hrvatske poljoprivrede. 

Osvrćući se na razgovore s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem rekao je kako su razgovarali o realizaciji velikih infrastrukturnih projekata koji će uvelike poboljšati prometnu povezanost Podravine i Prigorja sa Zagrebom i ostatkom zemlje.

Izrazio je zadovoljstvo brojnim projektima u Koprivničko-križevačkoj županiji koje je Vlada podupirala, izdvojivši prije svega ulaganja u željezničku  i cestovnu infrastrukturu te aglomeraciju koja se odnosi na Koprivnicu, Križevce i Đurđevac kao ključne za razvoj gospodarstva u toj županiji.

Premijer Plenković je naglasio i kako su izmjenama Zakona o financiranju lokalne samouprave toj županiji i njenim gradovima i općinama prihodi povećani za 63 posto, odnosno za više od sto milijuna kuna. 

"U mandatu naše Vlade ugovoreno je tri milijarde kuna europskih projekata, što je ključno za razvoj ovoga dijela Hrvatske", poručio je premijer, iznoseći i podatak kako je mjerama za očuvanje radnih mjesta u covid krizi više od 13 tisuća radnika dobilo naknadu od 4000 kuna, što je ukupno za sada više od 105 milijuna kuna.

Inače, među većim infrastrukturnim projektima na području Koprivničko-križevačke županije su projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci- Koprivnica-državna granica, vrijedan oko tri milijarde kuna. Pri kraju su i pripremni radovi za početak gradnje dionice brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog u što će biti uloženo 230 milijuna kuna (bez PDV-a), a tu je i aglomeracija odnosno izgradnja i modernizacija komunalne infrastrukture na cijelom području Koprivničko-križevačke županije za što je osigurana milijarda kuna. 

Najčitaniji članci