Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Premijerom Madam Butterfly u HNK otvorena Puccini trilogija

Opera "Madama Butterfly", priča o tragičnoj ljubavi mlade Japanke prema lakomislenom američkom časniku, vratila se na riječku opernu scenu nakon deset godina

gala
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
0 komentara

Premijerom opere "Madama Butterfly" u režiji Dražena Siriščevića u ponedjeljak je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca otvorena "Puccini trilogija", u sklopu koje će u studenom biti izvedene i Puccinijeve opere "Tosca" i "La boheme".

Izvedbom opere "Madama Butterfly" ravnao je Ville Matvejeff, a u naslovnoj ulozi, kao Cio-Cio San, nastupila je Anamarija Knego. Uz orkestar i zbor Opere te Balet Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u važnijim ulogama nastupili su Ivanica Vunić kao Suzuki, Dimitris Paksoglou kao Pinkerton i Robert Kolar kao Sharpless.

Scenograf je Slaven Raos, a kostimograf Juraj Zigman.

Opera "Madama Butterfly", priča o tragičnoj ljubavi mlade Japanke prema lakomislenom američkom časniku, vratila se na riječku opernu scenu nakon deset godina. Postavljena je u suradnji Operom HNK Split, gdje je ta opera u Siriščevićevoji režiji premijerno izvedena 2015..

Dražen Siriščević, koji se u Rijeci prvi puta predstavlja kao operni redatelj u ovoj izvedbi "Madame Butterfly" želio je, kako je ranije rekao, ponuditi drukčiji završetak od izvornoga tragičnog Puccinijevog jer ne vjeruje u smrt dobrih ljudi poput Madame Butterfly, iza kojih ostaju dobra djela.

Premijera "Tosce" bit će 9. studenoga, režira ju Marin Blažević, a dirigirat će Kalle Kuusava. U naslovnoj ulozi nastupit će Kristina Kolar, Domagoj Dorotić je u ulozi Cavaradossija, a Giorgio Surian nastupit će kao Barun Scarpia.

U obnovi "La boheme" 16. studenoga nastupit će Marjukka Tepponen, Vanja Zelčić, Aljaž Farasin, Kevin Greenlaw i drugi, u režiji Fabrizija Melana i pod ravnanjem Villea Matvejeffa.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message