Obavijesti

News

Komentari 18

Premilovac: Odbio sam 10.000 eura da bih 'prilagodio' iskaz

Igor Premilovac, jedan od ključnih svjedoka, nastavio je svjedočiti u postupku protiv Nadana Vidoševića i drugih optuženih za izvlačenje milijuna kuna iz HGK...

VIDEO

Igor Premilovac, jedan od ključnih svjedoka, nastavio je svjedočiti u postupku protiv Nadana Vidoševića i drugih optuženih za izvlačenje milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. Kada su pet tvrtki koje je Premilovac kontrolirao i preko kojih je izvlačio novac iz HGK-a došle pod pojačani nadzor porezne uprave. Prestao se s njima operativno baviti i čekao je što će se dalje dogoditi.

Kada je krenuo porezni nadzor u HGK Zdenka Peternel je inicirala češće sastanke i tu smo provjeravali da li uz ugovore postoji dovoljno dokumentacije. Ako nije bilo dovoljno dokumentacije, Drago Komerički i ja bismo otišli u njegovu firmu, tamo izradili još dokumentacije koju je Komerički nosio u HGK i pretpostavljam da se je to onda priložilo uz odgovarajuće ugovore- svjedočio je Komerički. Pritisnut problemima o svom poslovanju s HGK- sve je ispričao svom "dubioznom" prijatelju Dubravku Kovaču.

On mi je rekao da poznaje Vidoševića, dao mi je njegov broj mobitela kojeg sam ja iskoristio „za nešto drugo“ kasnije, te je rekao i da bismo od njega mogli tražiti novac kako bi se moj neki budući iskaz poput ovoga, pred nekim tijelom „prilagodio“. Par dana kasnije nazvao me Komerički i rekao da je „šef poludio“, i da prekida sve poslove sa mnom i s Komeričkim i da „preuzima handlanje mene“. 

Tijekom ljeta 2011. netko je tražio od mene da se nađemo na Trgu bana Jelačića. Čovjek je donio 10.000 eura u kunama i rekao „da će šef dalje riješiti“. S obzirom na to da sam ja u glavi imao neku drugu cifru, tih 10.000 eura sam smatrao uvredljivim, ostavio sam tu vrećicu u Gradskoj kavani, sjeo na svoj skuter i otišao - svjedočio je Premilovac na Županijskom sudu u Zagrebu. Vidoševića je, tvrdi, vidio samo jednom na priredbi koju je organizirao Komerički.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mislim da sam bio 50. od 350 ljudi s kojima se Vidošević tada pozdravio. To je bilo samo upoznavanje bez razgovora - rekao je Premilovac. Podsjećamo, USKOK Vidoševića tereti da je iz HGK preko tvrtke Remorker Igora Premilovca od 2006. do 2011. izvlačio milijune kuna. Uskok traži da mu se oduzme protupravno stečena imovinska korist od 39 milijuna kuna. Osim Vidoševića optužene su i Zdenka Peternel, Josipa Miladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivičić.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a