Obavijesti

News

Komentari 28

Preminula: Zbog gigantizma je narasla 210 cm i težila 180 kg

Preminula: Zbog gigantizma je narasla 210 cm i težila 180 kg
3

Tanya Angus (34) koja je bolovala od rijetkog oblika gigantizma posljednjih je 12 godina tražila lijek za svoje stanje. Prije bolesti bila je visoka 170 cm i težila 58 kg

VIDEO

Tanya Angus (34) koja je bolovala od rijetkog oblika gigantizma zbog kojeg je bila visoka 210 centimetara iznenada je preminula. Žena iz Las Vegasa posljednjih je 12 godina pokušavala pronaći lijek za svoje stanje, odnosno akromegaliju zbog koje nije prestajala rasti. Do svoje 21. godine Tanya je bila visoka oko 170 centimetara i težila je 58 kilograma. Jahala je konje, bavila se plesom i imala dečka. 

Onda je tumor napao njezinu hipofizu i doveo do goleme količine hormona u njezinom tijelu koji su uzrokovali rast. Tanya je uskoro postala vezana za invalidska kolica, a zbog najekstremnijeg oblika akromegalije težina joj se povećala na preko 180 kilograma. 

Nakon što joj se stanje pogoršalo dobila je otkaz na poslu, a ostavio ju je i dečko kojeg su roditelji pitali je li ona možda muškarac, piše Daily Mail.

Tražila je lijek cijelo vrijeme

Unatoč svemu, Tanya nikad nije odustala od potrage za lijekom koji bi zaustavio njezin rast i nije gubila nadu da će se jednog dana vratiti normalnom životu. U kolovozu prošle godine činilo se da se neke stvari napokon mijenjaju na bolje jer su nalazi pokazali da je razina hormona pala. Dobra vijest nažalost je bila kratkog vijeka pa je razina hormona opet počela rasti. 

Vjeruje se da je ženi na kraju zatajilo srce zbog ogromnog pritiska s kojim se suočavala 12 godina. U posljednjih nekoliko godina pretrpjela je više manjih moždanih udara.

Zbog stanja u kojem je bila Tanya je provodila sate spavajući, a izlaz u svijet osigurala joj je vlastita internetska stranica preko koje je upoznala prijatelje diljem svijeta. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa