Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
91 komentara

Premijerka Srbije: 'Treba stati na loptu i dati šansu suradnji'

Trebamo prestati gledati u prošlost, i u samoj Srbiji. I prestati dijeliti se na četnike i partizane 2018. godine, u 21. vijeku, stvarno, kada ćemo početi gledati u budućnost ako nećemo danas?, kaže Ana Brnabić

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanska premijerka Ana Brnabić u petak je u Budimpešti komentirala izjave ministra obrane Aleksandra Vulina da će predsjednika Aleksandra Vučića u Zagrebu ''dočekati ustaše'' i kazala da 'ne voli zapaljive izjave'. 

- S obje strane ima zapaljivih izjava, ne bih ulazila u to, želim doprinijeti konstruktivnoj atmosferi, i tako neću komentirati ni neke izjave koje dolaze iz Zagreba. Treba spustiti loptu i dati šansu suradnji. Koliko god teško bilo, i koliko god ti odnosi bili kompleksni, Srbija će nastaviti pružati ruku toj suradnji - rekla je Brnabić za N1

Dodala je da je njezin posao da 'spušta loptu'. 

- Moj posao je da spuštam loptu, moj posao je da probam da budem racionalna, da ne reagiram emotivno. I mislim da je to odgovornost koja je na meni - rekla je i poručila da treba prestati gledati u prošlost.

- Trebamo prestati gledati u prošlost, i u samoj Srbiji. I prestati dijeliti se na četnike i partizane 2018. godine, u 21. vijeku, stvarno, kada ćemo početi gledati u budućnost ako nećemo danas? I mislim da je to naša odgovornost prema budućnosti, prema generacijama koje dolaze iza nas - zaključila je Brnabić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message