Obavijesti

News

Komentari 167

Preračunali se: Policija i nakon 24 sata ne zna tko je bombaš

Preračunali se: Policija i nakon 24 sata ne zna tko je bombaš
9

Iako je u petak najavila da će za 24 sata izaći s konkretnim rezultatima istrage, policija još nema osumnjičenika za eksplozije niti se zna da li su one povezane

VIDEO

Mi smo ušli u završnu fazu ovog dijela kriminalističkog istraživanja i u sljedećih 24 sata očekujemo da ćemo sklopiti onaj kriminalistički mozaik koji će nam dati osnovu da možda osumnjičimo točno određenu osobu za počinjenje ovih kaznenih djela, rekao je u petak oko 19.30 sati Vitomir Bijelić načelnik Uprave kriminalističke policije. Rekao je i kako vjeruje da će u sljedećih 24 sata imati i odgovor na pitanje da li je jedna ili više osoba sudjelovalo u planiranju i počinjenju ovih kaznenih djela. Sat vremena prije tih izjava Bijelić je rekao i kako " ćemo nakon dovršetka kombiniranog vještačenja koje iščekujemo u sljedeća 24 sata znati jesu li dvije eksplozije povezane". 

No u subotu navečer policija i dalje nije imala osumnjičenika, a niti se zna da li su dvije eksplozije u Zagrebu povezane. 

Još čekaju nalaze vještačenja

Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a, u subotu navečer je rekla kako policija još čeka određene nalaze i vještačenja. Naglašava kako su to procesi koji zahtijevaju određeno vrijeme i ne može ih se požuriti. Bikić kaže i kako novih detalja neće biti prije nedjelje. 

- Temeljem informacija koje je policija prikupila do sada, niti jedan od događaja (eksplozija) ne upućuje da bi se radilo o terorističkom činu, već obje eksplozije za sada kvalificiramo kao ugrožavanje opće sigurnosti (dovođenje u opasnost života ljudi i ugrozu imovine) - piše u priopćenju koje je MUP poslao u subotu navečer. 

Od prve eksplozije u utorak do petka navečer policija je razgovarala s više od stotinu ljudi, a na razgovor dovedeno je njih 15-ak. Što se, pak, tiče ozlijeđenog muškarca, policija je u petak obavila pretres njegova stana i auta, a u subotu je i dalje osiguravala njegovu bolničku sobu. Njega policija za sada tretira kao svjedoka i žrtvu.

Dirao je bombu: Ozlijeđeni muškarac htio je provjeriti sumnjivi predmet

V.B. (53), ozlijeđen u eksploziji u zagrebačkom Stenjevcu, u subotu je još bio u bolnici, a njegovu sobu čuvali su policajci.

U policiji izričito tvrde da on i dalje nema status osumnjičenika te da im je važan kao svjedok zbog spoznaja koje bi mogao imati o izgledu paklene naprave i onome što je prethodilo eksploziji. U prvim minutama petka, na autobusnoj postaji na križanju Aleje Bologna i Gospodske ulice, odjeknula je druga eksplozija u zapadnom dijelu grada u nekoliko dana. Jaka detonacija posijala je strah među građanima. Za razliku od prve eksplozije, na pruzi u Podsusedu, u kojoj, nasreću, nitko nije ozlijeđen, ovog puta nastradao je zaljubljenik u ekstremne sportove i letenje V.B.

Lakše je ozlijeđen. Stradala mu je koža na licu, trupu i rukama, no samo površinski. Iako su ga liječnici u subotu trebali otpustiti iz KB-a Sestara milosrdnica, nisu to učinili, vjerojatno kako bi istražiteljima dali još vremena za razgovor s njim. Kako doznajemo, V.B. je policajcima ispričao kako se zatekao na autobusnoj postaji na Aleji Bologna.

Kraj zidića je primijetio sumnjiv predmet te je išao provjeriti o čemu je riječ. Iako stručnjaci upozoravaju građane da ni u kojem slučaju ne diraju sumnjivi predmet nego da odmah zovu policiju, on je dotaknuo bombu te ju je tako slučajno aktivirao.

Zbog eksplozije ne sjeća se svih detalja. Tako barem tvrdi, a policija je morala provjeriti govori li istinu. Zbog toga su u petak pretraživali stan u kojem živi s nevjenčanom suprugom. Stan je od mjesta eksplozije udaljen samo nekoliko stotina metara.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa