Obavijesti

News

Komentari 32

'Naš Darko otišao je prerano, to je sve nas duboko potreslo'

'Naš Darko otišao je prerano, to je sve nas duboko potreslo'
9

Darko Mujić rođen je 1980. godine u Novoj Gradišci. Pripadnik je Hrvatske vojske od 2005. godine. Cijeli svoj radni vijek u Hrvatskoj vojsci proveo je kao pripadnik Vojne policije, objavio je MORH

VIDEO

Policajci motociklisti iz cijele Hrvatske, iz MUP-a i MORH-a, okupili su se u na parkiralištu Karolina u Puli na Memorijal Šime Buzov

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Inače 9. najveće natjecanje u vožnji spretnosti prometnih policajaca – vozača motocikala. Sve to u počast kolegi koji je poginuo prije pet godina. No, sad je još jedan njihov kolega izgubio život.

Pripadnik Pukovnije Vojne policije razvodnik Darko Mujić (39) preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda. Stradao je na službenom motociklu pri povratku u matičnu postrojbu u sudaru s automobilom na raskrižju Ulice SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca u Zagrebu.

Policajac stradao dok se vraćao sa skupa za poginulog kolegu
Policajac stradao dok se vraćao sa skupa za poginulog kolegu

Nakon nesreće, Darko je bio hitno zbrinut u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, ali unatoč naporima doktora, preminuo je.

Darko Mujić rođen je 1980. godine u Novoj Gradišci. Pripadnik je Hrvatske vojske od 2005. godine. Cijeli svoj radni vijek u Hrvatskoj vojsci proveo je kao pripadnik Vojne policije, objavio je MORH

Na natjecanju u Puli sudjelovali su čak 44 policijska službenika, po dva iz svih policijskih uprava, Uprave za posebne poslove sigurnosti te Mobilne jedinice prometne policije. 

Osim toga, na Danu otvorenih vrata svi zainteresirani mogli su nešto naučiti o policijskom poslu i svim zanimljivostima koji ga prate. Naime, na info punktovima prometne, interventne, protueksplozijske i pomorske policije građani, pogotovo najmlađi, su mogli razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.

Najveće zanimanje okupljenih građana izazvala je pokazna vježba interventne policije.

Sve to se organizira u čast Šime Buzova, prometnog policajca, koji je stradao prije pet godina putujući upravo u Pulu. Krenuo je na okupljanje policajaca motociklista, na koje nije stigao. Nekoliko sati prije kobnog putovanja dobio je nagradu za predan rad.

- Zahvalnica mu je dodijeljena jer je iskazanom samoinicijativnošću, profesionalnošću i dodatnim osobnim angažmanom postigao iznimne rezultate u radu te je na taj način značajno doprinijelo podizanju razine kvalitete policijskog posla i ugleda policije u cjelini - priopćili su tada iz policije. 

Ovaj mjesec poginuo je još jedan vojni policajac. Pozornik Josip Perić (25) iz Virovitice stradao je na autocesti A1 blizu Karlovca u naletu kamiona.

Vojni policajac bio je u službenom automobilu u pratnji oklopnih vozila “Patria” koje su išle iz smjera Karlovca prema Zagrebu. Kad su nedaleko od odmorišta Draganić stali zbog kvara na jednom od njih izašao je iz automobila te je na naletio kamion.

Sućut obitelji Mujić uputili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević: 

„Poštovana ožalošćena obitelj Mujić,

Primite iskrenu sućut u moje osobne ime te u ime djelatnika Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

U ovim najtežim životnim trenucima ne postoje riječi koje mogu donijeti utjehu, ali znajte da smo uz vas i suosjećamo vašu bol i gubitak.

Odlazak Darka ogroman je gubitak za Pukovniju vojne policije i Hrvatsku vojsku.

Zahvalni smo što je odabrao Hrvatsku vojsku kao svoju drugu obitelj i ostavio neizbrisiv trag te svojim radom i zalaganjem dao doprinos Hrvatskoj vojsci.

Počivao u miru.“

 Žaljenje je iskazao i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

„Poštovana i draga obitelji Mujić,

Bila je čast imati vojnika poput vašeg i našeg Darka. Njegov tragični i prerani odlazak sve nas je duboko potresao i još jednom, u kratkom vremenu, podsjetio koliko je rizičan vojnički život. Ta spoznaja neće umanjiti vašu bol, no znajte, niste sami, naše misli i molitve su s vama i vašom obitelji.

U ime svih pripadnika Hrvatske vojske i svoje osobno izražavam duboku sućut i istinsku ljudsku blizinu.“

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...