Obavijesti

News

Komentari 107

Beroš potvrdio: U Hrvatskoj i šesti zaraženi korona virusom

Beroš potvrdio: U Hrvatskoj i šesti zaraženi korona virusom
1

Pojavio se u međuvremenu jedan sumnjivi slučaj u Dubrovniku, jedan student u Studentskom centru u Zagrebu je trenutno u samoizolaciji, dok u svijetu najveći rast broja zaraženih bilježi Južna Koreja

VIDEO

U ovom trenutku imamo 176 testiranih, a među njima je još jedan pozitivan. Riječ je o bliskom kontaktu trećeg bolesnika iz Rijeke. Dva nalaza se još čekaju, istaknuo je u subotu ministar zdravstva Vili Beroš naglasivši kako je situacija i dalje pod nadzorom posebno jer je u drugim europskim država došlo do eskalacije zaraženih.

- Do ranog jutra je zabilježeno 200 oboljelih u Italiji - rekao je. 

Tijek presice pratite ovdje:

Najnovije informacije o korona virusu Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Saturday, 29 February 2020

Zahvalio je svim našim građanima koji su u izolaciji i karantenama dodavši kako je 1151 osoba pod zdravstvenim nadzorom.

- Svi su oni vrlo disciplinirani i svjesni svoje odgovornosti - rekao je Beroš.

Među onima pod nadzorom su, istaknuo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, vozači kamiona koji na dnevnij bazi putuju u Italiju po robu. Oni ne idu u samoizolaciju nego se javljaju epidemiolozima i moraju koristiti zaštitnu opremu.

- Ako ih stavimo u samoizalociju ta gospodarska aktivnost će prestati, a mi na policama dućana nećemo imati robu. Zato je za njih malo fleksibilnije - rekao je.

Ravnateljica klinike Fran Mihaljević, Alemka Markotić, istaknula je kako se svih šest zaraženih osjećaju dobro.

POGLEDAJTE KAKO SE SVIJET ŠTITI OD KORONA VIRUSA:

- Novi zaraženi je još jedan kućni bliski kontakt, ima blage simptome i prema riječima ravnateljice klinike u Rijeci, osjeća se dobro, sve je u redu i nema nikakvog razloga za zabrinutost. Preostalih dvoje u Rijeci su također dobro, s vrlo minimalnom ili gotovo nikakvom temperaturom - rekla je naglasivši kako se i dalje virus ponaša kao obiteljski, kućni.

U Hrvatskoj je u izolaciji u klinikama u Rijeci i Zagrebu, dakle, osmero ljudi - šest zaraženih i dvoje koji čekaju rezultate. 

Upitali smo članove Nacionalnog kriznog stožera hoće li davati kakva uputstva trgovcima za dezifenkciju POS uređaja za kartično plaćanje, obzirom na pojačanu kupovinu građana, na što im  je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ovim putem i dao takvu preporuku, kao i kupcima.  Naglasio je i kako je francuski ministar zdravstva dao preporuku čak i da se ljudi ne rukuju nego da se pozdravljaju kimanjem glave te da takvu mjeru preporučuju i oni.

- U prevenciji svih zaraznih bolesti je strahovito bitna higijena. Ova infekcija se može prenijeti preko ruku u jednom značajnom postotku, a i momenat ukucavanja pina može biti jedan od elemenata kojim bi se ova bolest mogla prenijet. Zato preporučamo svima onima koji diraju POS uređaj da nakon toga pažljivo operu ruke, a trgovcima koji imaju tu mogućnost da ga prebrišu dezifenkcijskim sredstvom ili nekim otapalom kojim bi skinuli onaj masni sloj skupa sa bakterijom koja ostane na tipkama - poručio je Capak.  

U Hrvatskoj i šesti zaražen koronom, prva žrtva u SAD-u
U Hrvatskoj i šesti zaražen koronom, prva žrtva u SAD-u
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda