News

Komentari 47

Jedan korisnik doma iz Splita u teškom stanju, ostali stabilno

Jedan korisnik doma iz Splita u teškom stanju, ostali stabilno

Ukupno je 246 osoba na području Splitsko-dalmatinske županije zaraženo korona virusom, a među novozaraženima je osam osoba iz Splita, dvije iz Makarske, po jedna iz Sinja i Dugopolja...

Splitski župan Blaženko Boban imenovao je magistru Helenu Bandalović kao povjerenicu za pojačani nadzor rada doma za starije u Vukovarskoj gdje je izbio korona virus.

- Ona je već sada na terenu i radi na donošenju odluke - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO

- Danas smo bili opet u domu, ponovno smo gledali je li sve napravljeno po našim naputcima. Kontroliramo situaciju u domu, korisnici su u dobrom stanju. Od jučer je sedam korisnika dobilo temperaturu, troje su u KBC-u, četvero je ostalo u domu u dijelu koji je dezinficiran. Danas su dobro, nemaju temperaturu - rekla je Željka Karin.

- U respiratorno-intenzivističkom odjelu se nalazi 102 bolesnika, od njih su 52 pozitivna na Covid-19. Ostali su u obradi. Od tih 102 bolesnika, sedam ih je na respiratoru. To je općenito o svim bolesnicima. Što se tiče štićenika iz Doma, njih je bilo premješteno 49 i nakon toga sinoć još troje zbog vrućice i lošeg općeg stanja. Od njih 52 jedan bolesnik je u težem stanju. Ostali imaju umjerene pa i blaže simptome - rekao je ravnatelj KBC Split Julije Meštrović.

Komentirali su navode da su iz doma zvali i upozorili da korisnici imaju temperaturu.

- Jedan poziv je stigao 29.3., sestra je prijavila da jedna korisnica ima temperaturu, ali nije dala informaciju koje je godište korisnica ni njeno ime. Epidemiolog je rekao da se korisnica stavi u samoizolaciju te da se javi stanje. Nakon toga više nitko nije zvao. Da nas je netko nazvao sljedećih dana mi bismo sigurno došli u dom - objasnila je Željka Karin.

Među novozaraženima je osam osoba iz Splita, sedam iz Solina, dvije iz Makarske, po jedna iz Sinja i Dugopolja te po dvije iz Baške Vode i Dugog Rata. Ukupno je 246 osoba na području Splitsko-dalmatinske županije zaraženo koronavirusom. 

Kako je priopćeno, jučer je tijekom dana u izvidu epidemiološke službe utvrđeno da tri korisnika iz prizemlja Doma za starije i nemoćne osobe imaju povišenu tjelesnu temperaturu.Odmah su dani naputci službama u Domu da se febrilni korisnici premjeste u dio na drugom katu koji je propisno dezinficiran kako bi se omogućili uvjeti za boravak korisnika.

Najčitaniji članci