News

Komentari 166

Čolak i Opačak osuđeni na tri godine: 'Vozili ste bezobzirno'

Čolak i Opačak osuđeni na tri godine: 'Vozili ste bezobzirno'

Marin Čolak (31) i Dalibor Opačak (38) osuđeni su za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginula Ivana Obad u studenom 2010. godine na autocesti kod Bosiljeva

Marin Čolak (31) i Dalibor Opačak (38) su u petak nepravomoćno osuđeni za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom s neizravnom namjerom. Svaki je dobio po tri godine zatvora bezuvjetno. Izricanje presude na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu je trajalo oko sat vremena. Čolaku i Opačku je sudac izrekao i godinu dana zabrane upravljanja motornim vozilom.

Opačak plakao tijekom izricanja presude

Opačak je tijekom izricanja presude cijelo vrijeme plakao i lice pokrivao rukama. Sudac Milenko Đaković je rekao da su Opačak i Čolak "bezobzirno vozili". 

U prometnoj nesreći je poginula Ivana Obad (20)

Podsjetimo, vozače se tereti da su u studenom 2010. kod Bosiljeva autocestom A6 prema Rijeci prebrzo vozili Ferrari 360 Modenu i Nissan 350 Z i zbog pretjecanja drugih vozila često mijenjali prometne trake. Došlo je do prometne nesreće. Čolak je ispao iz auta jer nije bio vezan i ozlijeđen je, a njegova suvozačica Ivana Obad (20) je ostala zarobljena u gorućem Ferrariju i poginula je. 

Optužnica je dignuta 2012. godine, a nakon što godinu dana i pet mjeseci nije bilo većih pomaka predmet je sa suda u Karlovcu prebačen u Zagreb. Suđenje im je počelo 15. studenog 2013. kod suca Milenka Đakovića. Obojica su rekli da se ne smatraju krivima. Iako su nekad bili u prijateljskim odnosima nakon nesreće su se počeli međusobno optuživati, a ni na sudu se nisu pozdravljali. Tijekom suđenja čuli su se povišeni tonovi između branitelja i tužitelja, ali i branitelja i sudskih vještaka.

Najčitaniji članci