Obavijesti

News

Komentari 59

Pretresli su Remetinec jer su dvojica umrla od predoziranja?

Pretresli su Remetinec jer su dvojica umrla od predoziranja?
2

Nakon smrti dva muškarca u Remetincu zbog sumnje na predoziranje, neslužbeno doznajemo, nadležni su digli sve pravosudne policajce na noge i krenulo se u pretragu zatvora. Tražili su drogu i tablete

VIDEO

Mlađa punoljetnica prošlu srijedu vratila se sa suda u Remetinec. Nekoliko sati kasnije bila je bez svijesti. Djevojku su hitno iz zagrebačkog zatvora Remetinec prevezli u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS) u Svetošimunskoj. Liječnici su joj uspjeli spasiti život. Sumnja se da se djevojka predozirala, a doznajemo da to nije prvi slučaj posljednjih mjeseci.  

Dvojica zatvorenika su, kako doznajemo, preminula u kolovozu, a sumnja se na predoziranje tabletama, 

Neslužbeno saznajemo kako je jedan od tih zatvorenika umro u Remetincu, a drugi u bolnici u Svetošimunskoj. Jedan od njih je s još jednim zatvorenikom u srpnju u istoj bolnici je sudjelovao u napadu na trećeg zatvorenika. Napad je bio toliko brutalan da je žrtva gotovo ostala bez oka.

Slavko Midžor

Nakon smrti dva muškarca u Remetincu, neslužbeno doznajemo, nadležni su digli sve pravosudne policajce na noge i krenulo se u pretragu zatvora. Tražili su drogu i tablete, a zatvori su, neslužbeno doznajemo, prepuni tableta. Od onih koje koriste ovisnici o opijatima do onih za smirenje. Iz Ministarstva pravosuđa nisu nam dostavili podatke o tome koliko se godišnje tableta potroši i koliko to stoji, no cijena u zatvoru im je mala pa upućeni kažu kako to, prema zakonu o ponudi i potražnji, znači da ih ima puno. Naime, tablete su u zatvorima određena valuta. Mogu se prodavati za gotovinu, njima se mogu plaćati određene usluge ili ih se može mijenjati za cigarete. Zbog toga se i oni zatvorenici ili pritvorenici kojima tablete i ne trebaju često žale na neke nepostojeće simptome kako bi ih dobili. Kako u sustavu nedostaje liječnika koji bi mogli kvalitetno pregledati zatvorenike, a prigovore pravosudnih policajaca da neki to zloporabe nadređeni ignoriraju, tablete se dijele, neslužbeno doznajemo, šakom i kapom. 

U Ministarstvu pravosuđa negiraju da je bilo predoziranja.

- Prema službenim evidencijama koje vodi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa od početka kolovoza 2019. godine nije zabilježen ni jedan slučaj predoziranja zatvorenika u kaznionicama i zatvorima- odgovorili su na naš upit o tome koliko se zatvorenika predoziralo te koliko ih je od toga preminulo. Dodaju kako je tijekom prvih osam mjeseci 2019. godine preminulo 15 zatvorenika. Od toga u jednom slučaju radilo se o samoubojstvu. Tijekom 2018. godine u kaznenim tijelima Republike Hrvatske preminulo je 18 zatvorenika - 15 prirodnom smrću. A trojica su se ubila. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.