Obavijesti

News

Komentari 7

Pretvarala se da je nasljednica milijuna, svi joj plaćali račune...

Pretvarala se da je nasljednica milijuna, svi joj plaćali račune...

Annu su u petak proglasili krivom na sudu u New Yorku, ali još nije poznato hoće li je deportirati nazad u Njemačku. Izricanje presude zakazano je za 9. svibnja...

VIDEO

Anna Sorokin lažno se predstavljala kao bogata njemačka nasljednica. Uspjela je uvjeriti brojne poznate osobe, prijatelje, banke, hotele, magazine da ima 60 milijuna dolara i da joj je otac naftni tajkun.

Nakon što je uhićena 2017. godine saznalo se Anna nema ni centa i da joj otac nije ni diplomat niti tajkun, kako je tvrdila, već bivši vozač kamiona.

Annu su u petak proglasili krivom na sudu u New Yorku, ali još nije poznato hoće li je deportirati nazad u Njemačku. Izricanje presude zakazano je za 9. svibnja.

Suspected con artist Anna Sorokin in court

Anna Delvey rodila se u Rusiji kao Ana Sorokin 1991. godine. Kada je imala 16 godina preselila se u Njemačku. Kasnije se preselila u London. Stažirala je u pariškom magazinu Purple. Ondje se sprijateljila s glavnim urednikom Olivierom Zahmom i on je bio prvi kojeg je uvukla u svoju mrežu laži i manipulacija.

Živjela je u luksuznom hotelu u New Yorku koji si nije mogla priuštiti. U jednom je trenutku hotelu bila dužna čak 30.000 dolara. Obećala je prijateljici put u Maroko koji je trebao biti plaćen, a na kraju je prijateljica dobila račun od 62.000 dolara.

Varala je i banku i tražila kredit od 22 milijuna dolara. Nosila je skupu odjeću, družila se s ljudima koji imaju puno novaca pa je tako kolekcionara umjetnina iz Kine Michaela Xufu Huanga nagovorila da njegovim privatnim avionom otputuju na biennale u Veneciju.

On je platio cijeli put, a Anna mu je obećala vrati novac. Naravno to nikada nije napravila, a Huang ju nije tužio jer se nije radilo o velikom iznosu. Sve je bilo u redu dok Anna nije ostala bez novaca. I kada su ju uhitili rekla je da čeka tetu da dođe iz Njemačke. 

Suspected con artist Anna Sorokin in court

- Teta će platiti. Neću pobjeći, zašto radite frku oko toga. Dajte mi pet minuta, nazvat ću prijatelja i on će platiti - rekla je tada Anna.

Čim su Sorokin uhitili, producenti i scenaristi tražili su je prava za priču o njenom životu. Dva tima trenutno pregovaraju sa Sorokin. Jedan od njih je Netflix tim na čelu sa Shondom Rhimes (Uvod u anatomiju), a drugi HBO na čelu s Lenom Dunham, piše Daily Mail.

- Sve mi je OK, ako me glume Jennifer Lawrence ili Margot Robbie - izjavila je Sorokin lani za magazin Paper.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe